berghof4.jpg

(foto, Berghof, Hilter) 

dictator_style.jpg

Ik kijk graag binnen in het huis van een ander. Al sinds ik kind ben, stop ik voor elk raam en kijk ik binnen. Ook vandaag nog, al heb ik me leren bedwingen. Hotels binnen- en buitenstappen is een waardig alternatief. De woonpagina’s van Weekend Knack, Wallpaper en Architectural Digest behoren tot mijn favoriete lectuur.

Toon me hoe je woont en ik zeg je wie je bent. Dat zegt de Britse stijlgoeroe Peter York. Hij schreef een boek over hoe dicators woonden. Hitler, Tito, Milosevic, Mobutu, Bokassa,… ze hielden er allemaal een riante verzameling huizen en paleizen op na. Tips voor wie in dezelfde stijl wil wonen :

– Maak het groter.

– Kies retro.

– Franse stijl past altijd.

– Hotels zijn een goeie inspiratiebron.

– Ga voor goud. (Begin met de kranen).

– Veel glas om het nog groter te maken.

– Hang 19de eeuwse schilderijen.

– Kies bekende merken.

– Véél marmer.

– Hang overal foto’s of schilderijen van jezelf.