dictators’ home, peter york

berghof4.jpg

(foto, Berghof, Hilter) 

dictator_style.jpg

Ik kijk graag binnen in het huis van een ander. Al sinds ik kind ben, stop ik voor elk raam en kijk ik binnen. Ook vandaag nog, al heb ik me leren bedwingen. Hotels binnen- en buitenstappen is een waardig alternatief. De woonpagina’s van Weekend Knack, Wallpaper en Architectural Digest behoren tot mijn favoriete lectuur.

Toon me hoe je woont en ik zeg je wie je bent. Dat zegt de Britse stijlgoeroe Peter York. Hij schreef een boek over hoe dicators woonden. Hitler, Tito, Milosevic, Mobutu, Bokassa,… ze hielden er allemaal een riante verzameling huizen en paleizen op na. Tips voor wie in dezelfde stijl wil wonen :

– Maak het groter.

– Kies retro.

– Franse stijl past altijd.

– Hotels zijn een goeie inspiratiebron.

– Ga voor goud. (Begin met de kranen).

– Veel glas om het nog groter te maken.

– Hang 19de eeuwse schilderijen.

– Kies bekende merken.

– Véél marmer.

– Hang overal foto’s of schilderijen van jezelf.

Eén reactie op “dictators’ home, peter york”

  1. Dat zit goed, t’ziet er naar uit dat ik geen dictator zal worden, ik vind goud lelijk. en franse stijl, en 19de eeuwse schilderijen, en overal foto’s .. ik hou wel van marmer . Oei … maar enkel een beetje bvb als keukenblad , kan dat nog ???

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: