overleven in de wetstraat, pol van den driessche

politiek.jpg

Pol Van Den Driessche was 25 jaar Wetstraat-journalist, eerst bij De Standaard en Het Nieuwsblad, later als politiek commentator en hoofdredacteur van VTM. In juni stapte hij over naar CD&V / N-VA.

Al weegt het boekje niet zo zwaar, het leest vlot en gunt je een blik in media & politiek. Het bewijst andermaal dat zoals in de media en de bedrijfswereld er te vaak geviseerd wordt op de korte termijn. Een politicus die aantreedt moet meteen scoren en kiest daarom projecten die meteen de media halen. Projecten op lange termijn en een visie moeten daar vaak voor inboeten. Toch suggereert Van Den Driessche een politicus om vooral zichzelf te blijven en waagt hij zich zelfs aan een rits suggesties gaande van ‘handel consequent’ tot ‘lees nog eens een boek’.

Toeval wil dat wanneer ik dit schrijf Herman Van Rompuy in De Keien van de Wetstraat op Canvas net zegt dat hij nog een leven heeft naast de politiek. Ik geloof hem.

Van Den Driessche eindigt zijn boek als volgt :

Tot voorlopig slot doe ik een oproep de politiek te bevrijden van marketeers, spindoctors en reclamegoeroes. Met hun goedklinkende verhaaltjes en vermeend sluwe zetten halen zij de aandacht weg van dat waar het echt zou moeten om draaien : de vreedzame botsingen van ideeën en het gezamenlijke zoeken naar een aanvaardbare oplossing waar velen beter van worden.

Eens zien welke koers Spirit zal varen.

Eén reactie op “overleven in de wetstraat, pol van den driessche”

  1. […] wetstraatjournalist schiet uit z’n slof. Na Pol Van den Driessche heeft nu ook VRT-journalist Ivan De Vadder een boek geschreven.  Jong CD&V-senator Van den […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: