onderhandelen

sinaas.jpg

Ik heb net twee dagen onderhandelen achter de rug. Althans, een tweedaagse cursus over onderhandelen. Was – los van het feit dat dit één van de beste cursussen was die ik ooit volgde – best fun. De lesgever Dirk Van Poucke geldt overigens één van de beste docente terzake.

Het belang van onderhandelen illustreerde Van Poucke met volgende anekdote.

Twee zussen maken herrie omdat ze beiden de enige sinaasappel willen. Als de decibels te luid worden, komt hun vader tussenbeide. Vanuit een rechtvaardigheidsgevoel snijdt hij de sinaasappel middendoor en geeft hij elk van zijn dochters een half.

De ene dochter gaat naar haar kamer, pelt de vrucht, gooit de pel weg en eet het vlees op. Haar zus pelt haar helft, gooit het vlees weg en gebruikt de schil om cake te maken.

5 reacties op “onderhandelen”

  1. Enkele jaren geleden heb ik die cursus ook gevolgd.
    Inderdaad één van de beste cursussen ooit. Ik vermoed dat o.a. het Batna concept ter sprake kwam? Los van de inhoud is de flegmatische DVP een ervaring op zich. Indrukwekkend.

  2. Voor het eerst hier aanbeland en ik moet toegeven: heldere, leerrijke blog. Een boekbespreking neem ik er graag eens tussendoor.

  3. fijn te lezen dat je het een boeiende opleiding vond! en er volgen nog 2 dagen hè 😉

  4. Laat maar komen Tania, ik boek wel!

  5. Een professionele cursus onderhandelen zorgt ervoor dat je goed voorbereid aan de onderhandelingstafel komt. Dit komt zeker van pas bij onderhandelingen met leveranciers, etc..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: