brussel : restaurant top 5 – italiaans

De meest op populaire berichten op deze blog zijn niet mijn diepzinnige overpeinzingen. Mensen gaan vooral op zoek naar een lekker restaurant in Brussel of een goedkopere versie van de Barcelona-stoel. Als ik deze blog zou laten sponsoren met advertenties,  moet ik het geweer van schouder veranderen en nog meer over eten en design schrijven. Maar hier staan geen advertenties en als ik schrijf over eten, dan is het omdat ik graag eet. Alhoewel ik toch stiekem hoop  een tweede Bruno Vanspauwen te worden.

Daarom in de reeks lekker eten in Brussel, deze keer de beste Italiaanse restaurants.

 1. Vini Divini

Was het best bewaarde geheim van Brussel, maar sinds Verhofstadt en de rest van de liberale top hier openlijk reclame voor maken één van de drukste bezette restaurants in Brussel. Je moeten weten dat er maar twee min of meer grote tafels zijn en een toog. Voor de rest een overheerlijke keuken. Geen kaart, enkel het menu van de dag. Ook de wijnkeuze laat je beter over aan de patron. Op voorhand reserveren als je hier in het weekend naartoe wil, is de boodschap.

2. Rugatino

De Rugatino in de Anspachlaan zit op een bijzonder mooie lokatie. Het restaurant was voorheen een winkel met porcelein en nog langer geleden was het een diner-spektakelrestaurant, waar travestieten de show  stalen. Ik heb er de gewoonte van gemaakt om te eten en te drinken wat de obers me aanbieden. Het is me nooit misvallen.

3. Le Stelle

Le Stelle in Schaarbeek is nog zo’n blauw bezocht restaurants. Het ene deel is het restaurant, het andere de osteria. De kaart is bij beide gelijk. De antipasti (zelfbediening) zijn niet te versmaden.

4. Mirante

Moet ik deze pizzeria vlakbij de Beurs nog voorstellen ? De beste pizza’s van Brussel !

5. Senza Nome

Vlakbij de Hallen van Schaarbeek. Eén Michelin-ster. Duurder, maar wel een écht Italiaanse kaart. For special occasions.

PS. Staat nog op mijn verlanglijstje : San Daniele.

11 reacties op “brussel : restaurant top 5 – italiaans”

 1. Menno Witteveen Avatar
  Menno Witteveen

  Wij zouden graag gaan eten bij Vini Divini. Dat er geen vaste kaart is, maakt niet uit, want vrijwel altijd weet een echte italiaanse kok iets uitstekends op tafel te zetten. Er staat alleen niet op de site wat het kost. Nou zijn we best bereid te betalen voor een goed diner, maar soms kan je bij italianen ineens wel erg verrast worden door (te) forse prijzen. Waar moeten we bij Vini Divini ongeveer (incl wijn) mee rekenng houden.
  Bij voorbaat dank voor de reactie.
  Hartelijke groet,
  Menno Witteveen

  PS.: U heeft een mooie site!

 2. 50 euro per persoon, maaltijd en wijnen, all in

 3. Waren gisteren voor de eerste keer in de Mirante.Waarom er gezegd wordt dat dit de beste pizzeria van Brussel is, is mij een raadsel.Persoonlijk vinden we Easy Tempo beter. De pizza gisteren leek eerder op een stukje uitgedroogd karton met wat smaak.Het is blijkbaar heel moeilijk een pizza volgens de regels van de kunst te maken!Maar als jullie eens willen ontdekken wat een lekkere pizza is,probeer dan eens La Bambolla in Luik( spijtig dat het interieur niet zo uitnodigend is, maar dat is het bij Mirante ook niet ) en dan zeker ook Don Giovanni in Seraing,vorig jaar nog verkozen tot beste pizzeria van Belgiê..en terecht!

  1. En vergeet Da Lino in Zaventem niet voor de pizza

 4. […] brussel : restaurant top 5 – italiaans November 2007 3 comments 5 […]

 5. Vanavond naar vini divini omdat mijn kapper sebastiano uit Overijse het heeft aangeraden, feedback komt morgen:-)

 6. Het was een zeer leuke ervaring, zeer cosy, relaxed sfeer, zeer lekker eten die effectief voor u wordt bereid, geen kaart enkel suggesties per dag, kleine Resto en heel veel goede wijnen, Vincenzo kookt zelf en zeer sympathiek, na la caneva is dit nu mijn favorite Italiaans restaurant in Brussel, (binnenkort naar damimmo en kijken of het mijn ervaring en verwachtingen overtreft) zeker eerst gaan naar vini divini om de atmosfeer te ervaren en heerlijke gerechten en uzelf niet in Brussel voelen, maar in Italië. Reserveer wel op voorhand, gewoon een tip! Fantastische ervaring bij vini divini.

 7. @Octavio Ik ga professioneel wel eens naar Da Mimmo. De keuken is zeker niet slecht. Maar echt wel overroepen en veel te duur. But keep me posted.

  1. En honger als je buiten komt

 8. Andere tips:
  Monticelli
  Sale Pepe Rosmarino
  Intermezzo

 9. Goede pizza’s: Bottega Della Pizza

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: