De meest op populaire berichten op deze blog zijn niet mijn diepzinnige overpeinzingen. Mensen gaan vooral op zoek naar een lekker restaurant in Brussel of een goedkopere versie van de Barcelona-stoel. Als ik deze blog zou laten sponsoren met advertenties,  moet ik het geweer van schouder veranderen en nog meer over eten en design schrijven. Maar hier staan geen advertenties en als ik schrijf over eten, dan is het omdat ik graag eet. Alhoewel ik toch stiekem hoop  een tweede Bruno Vanspauwen te worden.

Daarom in de reeks lekker eten in Brussel, deze keer de beste Italiaanse restaurants.

 1. Vini Divini

Was het best bewaarde geheim van Brussel, maar sinds Verhofstadt en de rest van de liberale top hier openlijk reclame voor maken één van de drukste bezette restaurants in Brussel. Je moeten weten dat er maar twee min of meer grote tafels zijn en een toog. Voor de rest een overheerlijke keuken. Geen kaart, enkel het menu van de dag. Ook de wijnkeuze laat je beter over aan de patron. Op voorhand reserveren als je hier in het weekend naartoe wil, is de boodschap.

2. Rugatino

De Rugatino in de Anspachlaan zit op een bijzonder mooie lokatie. Het restaurant was voorheen een winkel met porcelein en nog langer geleden was het een diner-spektakelrestaurant, waar travestieten de show  stalen. Ik heb er de gewoonte van gemaakt om te eten en te drinken wat de obers me aanbieden. Het is me nooit misvallen.

3. Le Stelle

Le Stelle in Schaarbeek is nog zo’n blauw bezocht restaurants. Het ene deel is het restaurant, het andere de osteria. De kaart is bij beide gelijk. De antipasti (zelfbediening) zijn niet te versmaden.

4. Mirante

Moet ik deze pizzeria vlakbij de Beurs nog voorstellen ? De beste pizza’s van Brussel !

5. Senza Nome

Vlakbij de Hallen van Schaarbeek. Eén Michelin-ster. Duurder, maar wel een écht Italiaanse kaart. For special occasions.

PS. Staat nog op mijn verlanglijstje : San Daniele.