kostuum.jpg 

Er is duidelijk een drang naar het ambachtelijke en het artisanele. Herman zei laatst dat het onperfecte in is. Je taart in Delhaize is verpakt in boterpapier en zodra je de houten ring er af haalt valt de taart een beetje uiteen. Dat was ook geval toen grootmoeder haar taarten bakte. En de zeep bij Lush koop je per gewicht. De winkelbediende snijdt een stuk van een groot blok af en je moet je inhouden om de zeepkruimels net niet op te eten.

Kostuums op maat zijn ook weer helemaal in. De pakken van Boss, Kenzo, Paul Smith, … zitten meestal goed. Toch biedt onder andere Armani de mogelijkheid om een pak op maat te laten maken. Maar die zijn duur. Ook de Brusselse kleermaker Scabal, die levert voor tal van Amerikaanse filmproducties, is niet goedkoop.

Gelukkig zijn er nu ook alternatieven die een stuk betaalbaarder zijn. Zoals de Nederlandse kleermaker Suitsupply die zonet in Antwerpen een winkel opende. Of ook nog Café Costume.

Ik loop er thuis graag casual bij, maar op kantoor oogt dat al snel sjofel. Daarom draag ik graag een pak. Misschien een shoppingweekend inlassen volgende week ?