kostuum, op maat gemaakt

kostuum.jpg 

Er is duidelijk een drang naar het ambachtelijke en het artisanele. Herman zei laatst dat het onperfecte in is. Je taart in Delhaize is verpakt in boterpapier en zodra je de houten ring er af haalt valt de taart een beetje uiteen. Dat was ook geval toen grootmoeder haar taarten bakte. En de zeep bij Lush koop je per gewicht. De winkelbediende snijdt een stuk van een groot blok af en je moet je inhouden om de zeepkruimels net niet op te eten.

Kostuums op maat zijn ook weer helemaal in. De pakken van Boss, Kenzo, Paul Smith, … zitten meestal goed. Toch biedt onder andere Armani de mogelijkheid om een pak op maat te laten maken. Maar die zijn duur. Ook de Brusselse kleermaker Scabal, die levert voor tal van Amerikaanse filmproducties, is niet goedkoop.

Gelukkig zijn er nu ook alternatieven die een stuk betaalbaarder zijn. Zoals de Nederlandse kleermaker Suitsupply die zonet in Antwerpen een winkel opende. Of ook nog Café Costume.

Ik loop er thuis graag casual bij, maar op kantoor oogt dat al snel sjofel. Daarom draag ik graag een pak. Misschien een shoppingweekend inlassen volgende week ?

3 reacties op “kostuum, op maat gemaakt”

  1. Heb mijn trouwkostuum bij Café Costume op maat laten maken en ben daar zeer tevreden over. Ook van prijs zat dat wel snor.

  2. @spekvriend : Een kostuumvoor iemand die een blog heeft onder de naam Sloddervossen. Explain !

  3. Ik heb op advies van een aantal vrienden ook een costuum op maat laten maken bij cafe costume. Je moet wel tijdig een afspraak maken voor op zaterdag, maar wat een experience!!! Die mensen verkopen je niets maar geven je een wellfeeling trip. Ik zag er best tegen op maar nu zou ik willen dat ik genoeg geld had om iedere maand een pak te bestellen. Daar kunnen die gasten van Verso nog van leren. Ik heb begrepen dat het kinderen zijn van de familie van Van Gils, mijn vader droeg vroeger Van Gils costumes, maar volgens mij bestaat dat merk al niet meer.
    Ik zal niet makkellijk publiciteit maken voor een winkel of merk, maar dit heeft mij zo’n lekker gevoel gegeven dat ik het een ieder kan aanbevelen. Dat gevoel wat je hebt na een sauna en een massage, voldaan. EN!!!!!!! het costuum zit prefect, met mijn details erin. Ik hoop nu de juiste vrouw te vinden. Moet lukken!!!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: