mijn organisatie is een oerwoud, jef staes

oerwoud.jpg

Er verschijnen tal van boeken over innovatie. Innovatiemanagement is in. Het nieuwste boek is van Jef Staes. Ik heb vorig jaar een tiendaagse cursus bij hem gevolgd en daar veel van opgestoken. Persoonlijk vind ik dat innovatiemanagement weinig te maken heeft met nieuwe processen die je moet toepassen, maar alles te maken heeft met de leiders die aan het roer staan. De opleiding van Jef heeft me een aantal nieuwe inzichten bijgebracht, maar meer dan dat nog me doen beseffen wat mijn rol kan zijn.

Jef omschrijft het in zijn boek als de overgang van een 2D- naar een 3D-tijdperk, waarbij van een 3D-manager nieuwe competenties verwacht worden. Managers in het 3D-tijdperk hebben een enorm inbeeldingsvermogen nodig, zegt Jef. Simulaties werken niet langer. Het komt eropaan op basis van minieme informatie intuïtief de juiste beslissingen te nemen. Dat is creatief ondernemen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: