de week

Ik moet toegeven. Niet alles wat ik hier post is ‘dagvers’. Volgens Pieter volstaat een kwartiertje per dag om een blog ‘te onderhouden’. Maar soms heb je aan vele kwartiertjes per dag niet genoeg. Daarom gebeurt het wel eens dat ik in één ruk een aantal berichten schrijf, maar ze maar met mondjesmaat publiceer. Ik hamer het er nochtans bij Eén in dat ik zoveel mogelijk dagverse programma’s wil. Van die programma’s die er ’s morgens nog niet waren en die ’s avonds kakelvers op de buis gaan. Dat versterkt wat mij betreft het actua-gehalte van generalistische lineaire (lees : niet digitale) zenders. Hoewel de week veel schrijfstof bood, kan ik niet eerder dan vanavond in de pen kruipen.

maandag

Flanders District of Creativity had maandag managementgoeroe Tom Peters voor een lezing uitgenodigd. Hoewel ik stapels marketingboeken heb gelezen, bleef Peters onaangeroerd. Maar daar komt verandering in. Meteen de reeks Tom Peters Essentials in De Standaard Boekhandel gekocht. Peters spreekt me aan. Hij vertelt het verhaal van tal van anderen – liever risico’s nemen dan de geijkte wegen inslaan – maar inpsireert veel meer dan die anderen. Lees er Pieter en Cajiente even op na. Ik heb uit zijn powerpoint één slide gejat.

point.jpg

dinsdag & donderdag

De omroepen vieren verenigd 20 jaar Clouseau. Dinsdagavond was ik bij VTM om de opname van hun special mee te maken. Een gezellige avond met Ben Crabbé, Paul Jambers, Mike Verdrengh, Debby & Nancy, Francesca Vanthielen en tal van andere artiesten die de groep in de bloemetjes zetten. Bijzonder intiem was het gisterenavond voor Clouseau Unplugged in de Botanique in Brussel. Werd live uigezonden (radio & streaming) op Radio 2 en wordt binnenkort ook op Eén uitgezonden. Echt kijken !

clouseau.jpg

Diezelfde donderdag was ik ook in Leuven voor de uitreiking van de Icos Creativity Award. De Bedenkers was één van de genomineerde projecten. Ik heb daar vooral een pleidooi gehouden dat je de creativiteitskloof niet alleen dicht met prijzen voor en studies over creativiteit, maar ook met programma’s die een breed publiek sensibliseren om zelf met ideeën naar voren te komen. De Bedenkers slaagt daar perfect in. Meer dan de helft van de voorstellen gaat in productie; één idee krijgt de trofee. Maar meer dan dat nog komt er een debat op gang over de waarde van octrooien; gaan mensen testen hoe creatief ze zijn; worden anderen ondernemers; …

Op de receptie achteraf werd ik aangesproken door een vriendelijke onbekende. ‘Ik lees uw blog’, zei hij. Het blijft raar om met jezelf geconfronteerd te worden. Soms meen ik nog dat dit een dagboek is dat achter slot en grendel zit.

vrijdag

Een drukke dag en moeten hollen om tegen half zes bij de kapper te zijn. Vermits ik vanavond alleen thuis ben, besloten om in de stad te blijven voor een hap met wat lectuur. Een glas wijn in de Monk en een dagschotel in de Cygogne in de Dansaertstraat. Men is het er gewoon dat je er in je eentje komt eten. Naast me was een tafeltje voor zes man gereserveerd. Drie toffe meiden en kerels kwamen binnen. Maar blijkbaar had ik mijn oordopjes moeten meenemen. Het begon over de verhuis naar Vilvoorde en meteen daarop over radio Q, Bert G., Wim W., Michel F, Stefan A., Steve D., Dirk L. van consultancykantoor B./F., … en nog veel meer. Hadden zij veel weet dat ik daar zat. En ik had m’n bord nog niet uit, dus ik kon niet weg. Maar aan alle betrokkenen : my leaps are sealed. Ik zal ook wel eens ongewenst over de tong gaan.

zaterdag

None of your business !

2 reacties op “de week”

 1. Naar de kapper? Men zou wel eens vergeten dat mensen zulke dagdagelijkse zaken ook moeten ondernemen.

  Denk jij nog eens aan dat voor het box-dingetje?

 2. Bestaat er zoiets als blogverwantschap? Ik denk het wel. Al van bij mijn eerste bezoek aan detender, maanden geleden, voelde ik affiniteit en zeer regelmatig kom ik hierheen gezogen.

  Zijn het je themakeuzes, je postttitels, de finesses en ‘weetjes’ van je ‘vak’ en wat er omheen cirkelt, je blogpersonalisation in schrijfstijl (met een touch van poëzie), in lifestyle met o.a. boeken …?

  Zoals nu weer. Ik voel verwantschap op het punt dat jij met een prachtig woord ‘dagversheid’ noemt. En ook mijn blog heeft veel van een plakboek met een tendens naar poëzie, vind ik. (Poëzie is ook een van mijn categorieën, wegens ‘leerblog voor Nederlandse taal-en-literatuur). Ik moest maar eens je voorbeeld beter volgen: er liggen hier nog zoveel gedichten en mooie teksten die ik nog wilde citeren, zoals jij doet met ‘avec le temps’. Zo af en toe een esthetisch moment tussenvoegen. Waw.

  Dat jij niet genomineerd bent voor Clickx Site of the Year! Ik kan me voorstellen dat je daar niet van wakker zou liggen? Ik mis in hun nominatiecategorieën wel een afdeling ‘klassebakblog’ (deze gemeenzame naam om zo breed mogelijk mainstream te blijven – zo voel ik hen toch aan) of ‘creatief blog’). En nu ik toch bezig ben, mis ik ook een ‘leerblog’ of ‘edublog’. Niet dat ik daarrvan wakker lig. Ik heb wel wat anders om mijn hoofd met two real classrooms en in experiment drie classrooms 2.0 …

  Veel succes en groetjes
  janien van even geleden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: