dollar or euro

1euro_small.jpg 

De euro noteerde vandaag 1,48 tegenover de dollar. Ik herinner me nog goed hoe bij mijn eerste bezoek aan de States medio jaren ’80,  ik 32 frank betaalde voor één dollar. Dat betekent dat de koopkracht m.a.w. verdubbeld is. (*)

Ook in het nieuws :  Justine Henin klaagt. Ze strijkt, hoewel ze dit jaar meer $-prijzengeld binnenhaalde, toch 1 miljoen euro minder op. Een luxeprobleem, als je het mij vraagt.

Ik ben dan weer een gelukkige mens. Amazon leverde me vandaag een stapeltje boeken.

Edmund White, Hotel de Dream, A New York novel (hardcover)

Ian McEwan, On Chesil Beach (hardcover)

Mark Penn, Microtrends : the small forces behind tomorrow’s big changes (hardcover)

Naomi Klein, The Shock Doctrine (hardcover)

Stafford Cliff, Home : 50 tastemakers describe what it is, where it is, what it means (hardcover)

David Leavitt, The Indian Clerk (hardcover)

Sinds ik mijn boekenkast uitpuur tot wat ik écht gelezen heb en koester, koop ik bij voorkeur harde kaften. Maar goed, voor het geheel betaalde ik 126,  73 $ ofwel amper 80,62 euro. Een prikje toch, voor zo’n selectie ! OK, je moet er nog 10 euro douanetax bijrekenen, maar zelfs dan.

PS. Op mijn verlanglijstje staat sinds vandaag ook het boek van Fons Van Dyck, Het merk mens. Ik mag tegenwoordig niet meer luidop zeggen dat ik marketingboeken lees, want straks zet de pers me bij als één van die marketing-netmanagers.

(*) 1,48 euro x 42,3399 frank = 62,66 frank marktwaarde

3 reacties op “dollar or euro”

 1. Inderdaad een mooie selectie boeken.
  Hm, ik heb nog geweten dat ik 29 fr betaalde voor een US dollar.
  Enne… de euro: 40.3399 fr
  (U maakt hem iets te duur!)

 2. de euro kost nu 1,48 dollar.
  dus de dollar kost 0,67 euro of 27Bf.
  Dat is 5Bf goedkoper dan de 32Bf in jouw jaren tachtig, of 16% goedkoper. Maar lang geen verdubbelde koopkracht.
  Niet té veel boeken kopen dus.

 3. @bankier @sodade : laat gepost; laat dat een excuus zijn voor de foute berekeningen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: