michelin.jpg 

Het was weer zo een week. Geen tijd gehad om te bloggen. Niks in voorraad. Desalniettemin een bijzonder boeiende week …

verhalen

Maandag was Robert Thirkell te gast bij de VRT. Ik had hem eerder aan het werk gezien tijdens een EBU-meeting in Luzern en ik was onder de indruk. Thirkell werkte jarenlang bij de BBC en is nu zelfstandig consultant. Hij raakte vooral bekend om zijn Jamie’s School Dinners en wordt nu vooral als troubleshooter ingehuurd. Thirkell, die als twee druppels water op Woody Allen lijkt, vat zijn visie op storytelling samen als CONFLICT : Character, think Out of the box, Narrative drive, Front of the film, Love, Interview, Care en Timeline, Title, Truth. Eens zien of ik zijn boekje 100 Rules of Television nog ergens kan te pakken krijgen.

Vrijdag was Jean-Marie Dru te gast op de Stichting Marketing. Dru is CEO van de TBWA Group. Vermits Eén daar klant is werd ik uitgenodigd voor de lunch die TBWA voor hem organiseerde. Een fijne kerel. Pendelt tussen New York en Parijs, met tussenstops over de hele wereld. Ik moet Sofie vragen om één van hun Disruption Days mee te maken. Tot nader order blijft Kevin lovemarks Roberts van Saatchi & Saatchi mijn grote inspirator.

food

Ik ben enig kind. Vermits mijn moeder – mijn vader overleed toen ik drie was – in het verre Gistel woont en we mekaar niet zo vaak fysiek treffen, bellen we mekaar bijna dagelijks. Ik doe dat meestal wanneer ik ’s avonds in de wagen naar huis rijd. Ze gaan je binnenkort kunnen buitenrollen, zei ze deze week herhaaldelijk omdat ik vaak op restaurant moest. Maar ik let op mijn lijn, mama. Lichte maaltijden en heel veel vis. De Vismet in Brussel is daarom één van mijn geliefde restaurants. Dinsdagavond diner met één van onze Eén-detectives, woensdag met Ludo & Stef van K. om een nieuw project door te praten en donderdag hartelijk gelachen om de avonturen van Tom W.  Die laatste kwam een half uur te laat omdat hij zijn (grote) Hummer nergens geparkeerd kreeg.

friends & soulfood

Gisteren gezellig familiediner om een verjaardag te vieren en vandaag héél veel gelezen en beluisterd op LastFM. Laat die storm maar voorbijrazen. Nu nog koken voor mijn geliefde.