clouseau is god, clouseau is genieten

clouseau.jpg

Dinsdag had ik met de collega netmanagers een boeiend gesprek met Jan Callebaut, één van de oprichters van Censydiam, nu Synovate. Waar dat boeiend gesprek over ging, doet er even niet toe. We hadden tijdens het discours wel over de betekenis van ‘genieten’ binnen het bekende Censydiam-assenkruis. Genieten wordt geassocieerd met vrouwelijk, sociaal, plezierig, ontspanning, … De typische vrouwenbladen duiden dat gevoel vrij goed. ‘Genieten’ hoeft echter niet exclusief voor vrouwen te zijn; ook de vrouwelijke pendant binnen elke man kan erdoor worden aangesproken.

Diezelfde avond werd me in de praktijk duidelijk, waar onze theoretische discussie over ging. Duizenden vrouwen, van 22 tot 48 jaar, gingen uit de bol voor Koen Wauters. Ik heb genoten van de show, maar collega Ilse gebruikte het woord sex om aan te geven wat ze voelde. Koen Wauters, die ik zonder enige twijfel het beste showbeest van Vlaanderen vindt, balanceerde tussen sex en macht.

Eén reactie op “clouseau is god, clouseau is genieten”

  1. Dag Jean-Philippe,

    ’t Is wel grappig dat ik vandaag op je site terechtkom, want gisteren zag ik je in de Delhaize. Je keek en ik zag je duidelijk denken: ik ken haar maar van waar? Wel van de griekse lessen op de HRVT… Ik was net onwel geworden en kon je dus moeilijk aanklampen. Alles ok? groetjes sarah

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: