clouseau.jpg

Dinsdag had ik met de collega netmanagers een boeiend gesprek met Jan Callebaut, één van de oprichters van Censydiam, nu Synovate. Waar dat boeiend gesprek over ging, doet er even niet toe. We hadden tijdens het discours wel over de betekenis van ‘genieten’ binnen het bekende Censydiam-assenkruis. Genieten wordt geassocieerd met vrouwelijk, sociaal, plezierig, ontspanning, … De typische vrouwenbladen duiden dat gevoel vrij goed. ‘Genieten’ hoeft echter niet exclusief voor vrouwen te zijn; ook de vrouwelijke pendant binnen elke man kan erdoor worden aangesproken.

Diezelfde avond werd me in de praktijk duidelijk, waar onze theoretische discussie over ging. Duizenden vrouwen, van 22 tot 48 jaar, gingen uit de bol voor Koen Wauters. Ik heb genoten van de show, maar collega Ilse gebruikte het woord sex om aan te geven wat ze voelde. Koen Wauters, die ik zonder enige twijfel het beste showbeest van Vlaanderen vindt, balanceerde tussen sex en macht.