het markrestaurant

place.jpg

Ik zat de afgelopen maanden een paar keer in het buitenland en de trend van markrestaurants was me opgevallen. Zowel Le Marché in Berlijn, het baanrestaurant langs de autostrade in Zurich als de Bijenkorf in Rotterdam bieden dagverse gerechten aan. Meer nog, in het restaurant staan allerlei kraampjes waar de gerechten voor je neus worden klaargemaakt. Of het nu om een fruitsapje gaat (aardbeien met banaan), een slaatje of zelfs een pizza … het wordt voor je neus klaargemaakt. In Antwerpen opende nu in de Stadsfeestzaal La Place. Het wordt hoog tijd dat ook Carrestel en Lunch Garden hun keuken én interieur herzien.

PS. Iemand een idee waarom die restaurants per se een Franse naam moeten krijgen ?

2 reacties op “het markrestaurant”

  1. Je kunt je ook afvragen waarom VRT Een vanaf 1999 iedere keer een Engelstalig liedje naar het Eurovisie Songfestival stuurt…..

  2. Heel eenvoudig, Jean Philip : zgn. ‘systeemrestaurateurs’ kunnen niet anders dan met de trend van de ‘upper mass’|’massclusivity’ meestappen. De middenklasse verlangt vandaag klasse, verfijning, smaak, luxe, allure (en liefst aan een billijke prijs) en dus kan je maar beter je restaurantformule een opgesmaakte naam toekennen. De Franse naam doet alvast twee dingen vermoeden (zeker voor Hollanders, Amerikanen, Britten en Duitsers) : culinaire excellentie + geraffineerde luxe!
    Wij werken mee aan het ‘opsmaak’-project van Autogrill Benelux (beheerder van o.m. AC Restaurants en Carestel). De bedoeling is de inrichting, het aanbod en de dienstverlening van de snelwegrestaurants van AC en Carestel een zodanig sterk verleidelijk appeal te geven, dat de (modale) bezoeker de indruk krijgt als consument toegelaten te worden op een hoger niveau, het zgn. ‘premium level’. De échte (kapitaalkrachtige) klasse is inmiddels verhuisd naar het ‘stratosferische luxeniveau’ [cfr. Millionaire Beurs, Vertu, Maybach …]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: