bed and breakfast

a-gevel-beneden.jpg

Veel mensen spreken me aan op het feit dat we – nu al bijna vijf jaar –  onze bed and breakfast hebben. Blijkbaar denken velen eraan om er ook mee te beginnen.

Wij zijn er mee gestart omdat we één verdieping in het huis niet konden benutten. Van de drie opties verhuren als studio / inrichten als studentenkot / starten met een b&b hebben we de laatste optie gelicht. Hoewel er ruimte was voor twee kamers, hebben we de verdieping ingericht als één luxueuse suite, met afzonderlijke slaapkamer, woonplaats en badkamer. Er is gratis wifi en een televisie met stapels DVD’s.

Een paar antwoorden op veel gestelde vragen ….

– Heel veel werk komt er (in ons geval met één kamer) niet bij kijken. Voor wie gaat werken vergt het wel een goeie planning. Ik zorg ervoor dat tegen zeven uur het onbijt klaar staat. De gasten kunnen vrij ontbijten op het uur dat ze willen. Alles is voorzien. Met mijn huisgenoot spreek ik af wie voor de ontvangst zorgt en wie uitzwaait. Vermits we beiden drukke agenda’s hebben, zetten we soms een vriendin in.

– Een goeie website is belangrijk. En een verhaal. Wie kiest voor een b&b kiest voor persoonlijkheid. Het huis, de inrichting van de kamers, jijzelf, je kookkunst … kunnen daartoe bijdragen.

– Een opleiding is niet verplicht. De wetgeving verschilt overigens in Brussel, Vlaanderen en Wallonië. Meestal heb je voor minder dan vier kamers geen vergunningen nodig. Ik heb een opleiding zelfstandige in bijgeroep gevolgd om een beter inzicht te hebben in boekhouding, fiscus, … en dergelijke meer. Wie een beperkte omzet draait hoeft overigens geen zelfstandige te zijn.

– De gasten vinden vlotjes de weg naar ons huis. Dat zijn net zo goed toeristen als zakenmensen of studenten.  De meeste klanten komen uit België of Nederland. Die laatsten zijn overigens heel toffe bezoekers. Parisiens bekijken het geheel met veel dédain; Amerikanen zijn druk. Gemiddelde duurtijd van het verblijf is 2 à 3 dagen. Al zijn er uitschieters van 10 dagen en meer. Langere verblijven doen we niet. Dat vermijdt dat je lange tijd met vervelende gasten in huis zit, al moet ik toegeven dat het ons nooit is tegengevallen.

– Gasten kunnen – indien ze op voorhand verwittigen – aanschuiven aan tafel. Dat gebeurt bij ons niet zo vaak omdat Brussel tal van restaurants heeft. Op den buiten zal dat wellicht anders zijn.

Succes !           

PS. We willen onze website graag vernieuwen. Prijsoffertes zijn welkom.

Eén reactie op “bed and breakfast”

  1. Hey Jp,
    Informeer eens bij pokke@piew.be (BartVan Bael)voor je website. Voor een basic website was het geloof ik rond de €1000…
    http://www.piew.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: