orde & chaos

chaos.jpg 

In zijn wekelijkse column in De Standaard houdt Lorin Parys, voorzitter van Flanders DC, een pleidooi om het aantal managers te beperken. Volgens Parys staan minder managers voor meer innovatie. Dat er teveel managers rondlopen wil ik niet tegenspreken. Zoals hij zelf al aangeeft, what’s in a name als een sanitair verantwoordelijk een facilities manager geworden is.

Maar innovatie heeft niks te maken met volume, maar alles met kwaliteit. Een paar innoverende managers volstaan om een heel bedrijf – ongeacht het aantal collega-managers – op z’n kop te zetten. Het leitmotiv van zo’n manager – met dank aan Christ’l De Jonghe – moet zijn, orde in de chaos en chaos in de orde. De beste managers slagen er in om een boîte recht te houden en het tegelijk een andere koers te laten varen.

Ik hou wel van dat leidmotiv. Ervoor zorgen dat er elke avond televisie is, zes uur nieuwe televisie per dag 365/7, binnen de budgetten en op tijd. Televisie waar u en ik tevreden over is. Maar anderzijds ook diegenen die ingedommeld zijn weer wakker schudden. En af en toe buiten de lijntjes kleuren. Weer een beetje chaos in die orde brengen.

Eén reactie op “orde & chaos”

  1. Leitmotiv is Duits en dus met T. Het is niet de eerste keer dat hier taal en spelling, oorsprong en bedoeling, onmogelijkheid en wens verward worden. Het heet ‘sukkelen’. In alle talen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: