who’s your city ?

florida.jpg
 
Richard Florida, die professor van The Creative Class, heeft een nieuw boek uit. In zijn eerste boek stelde Florida dat
 
1. the world is moving to a creativity based economy
2. this creative economy is based on creative people 
3. creative people can live wherever they want
4. creative people cluster
 
Nog volgens Florida hebben sommige steden meer succes omdat ze de drie T’s combineren : talent, technology en tolerance. In tegenstelling tot die andere fantastische columnist Thomas Friedman die beweert dat de world is flat (email, web, fax en FedEx volstaan om een bedrijf te runnen), meent Florida dat the world is spiky. Talent, economische groei en innovatie blijven beperkt tot een dozijn regio’s in de wereld. In het boek, dat ik nog niet heb gelezen wegens volgende week pas van de persen, toont hij dat aan de hand van  allerlei kaarten die hij op mekaar legt tot je een spiky zone ontdekt. India breekt door volgens Friedman, maar Florida beperkt dat succes tot Bangalore en Madras. 
 
In Who’s your city houdt Florida een pleidooi om de keuze van de stad waar je gaat wonen, bewust te kiezen. Een toffe job hebben, de juiste partner vinden en het leven leiden waar je altijd van droomde zijn volgens hem daarvan afhankelijk.
 
Ik ga dat boek beslist lezen. Benieuwd of dit een economisch traktaat, dan wel een snuifje Bond zonder Naam is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: