bongo

39280_75_75_fsimage_1_historisch_be.png

Hoe lang zal het nog duren vooraleer Van Dale bongoën of bongobonnen als een werkwoord opneemt in het woordenboek ? Bongobonnen, een bongobon inruilen voor een unieke belevenis. 
 
Als er tegenwoordig een pakje van 10 x 10 x 1cm onder de kerstboom ligt, weet ik steevast dat het om een Bongobon gaat. Vrienden geven ze vaak cadeau. En ik moet toegeven, ik schenk ze ook wel eens. Wie ze krijgt is altijd blij verrast. Of ze vinden het een uniek geschenk of ze laten het discreet in het plastiekje en geven het op het volgende feestje weer cadeau. Nu Weekenddesk ook met een aantal winkels start, dreigt het de spuitgaten uit te lopen. Een goeie vriend stippelde afgelopen zomer z’n reis uit aan de hand van de bonnen die hij kreeg.
 
Een paar maanden geleden kreeg ik van het reclamebureau zo’n bon aangeboden. Gratis. Om te ervaren en te schrijven. Hoewel het aanbod zeer ruim is – van ballonvaart, ontbijt met bubbels, historisch logeren, Katarakt, sauna,  …. tot once in a lifetime – kreeg ik een bon Wine Bar, keuze uit 30 sfeervolle wijnbars. Blijkbaar ga ik door het leven als een hedonist, want het reclamebureau én de mediapers vereenzelvigen me met een goed glas wijn of single malt. Gejat op deze blog.
 
Vandaag heb ik er werk van gemaakt. Ik koos in het aanbod niet voor de Brusselse gevestigde waarden als WineryComocomo of Oeno TK, … maar voor een onbekende bar in de buurt van waar ik woon. Ik had al zo’n voorgevoel, het leek eerder op een buurtcafé dan op een trendy wijnbar. De gastvrouw Jeannine was bijzonder hartelijk en opgetogen met de Bongo-gasten, maar de wijn was fluitjeswijn en de kaasschotel die we bestelden kwam recht uit de frigo. Kaas – net als de al even koude rode wijn – hoor je op kamertemperatuur te serveren. Allemaal goed bedoeld en charmant, maar niet de unieke belevenis in een sfeervolle wijnbar.
 
Daar zit ook de zwakte in het hele concept. Bongo is een adressenlijst met een bijhorende waardenbon, maar geen kwaliteitslabel. Ongetwijfeld had ik genoten van Winery en er een extra flesje besteld en betaald, maar naar dat buurtcafé ga ik niet terug.
 
Bij deze wil ik Weekendesk bedanken voor de bon ter waarde van 25 euro die ze me schonken via het reclamebureau.  Ik geef ze er graag nog consultancy-advies ter waarde van 750 euro bovenop : schitterend concept, but mind the quality.  Huur me in als quality manager. Ik offer graag een avond in de week op, voor een gratis Bongo-belevenis. 
 
PS. Het bijhorende boekje is dan weer wel interessant. Morgen maak ik het goed met een glas in andere sfeervolle wijnbar. 
 
 
 
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: