la nonna

images5.jpeg

Ik koop nooit kookboeken voor mezelf. Ik geef ze cadeau aan anderen. Toch staan de kasten thuis er vol van. Dat komt omdat ik de beste kok in huis heb.
 
Voor mijn verjaardag kreeg ik laatst van een vriend La nonna, la cucina, la vita van Larissa Bertonasco cadeau. Ik moest het niet lezen als een kookboek, zei hij. En niks over schrijven, voegde hij er aan toe. Tarara !
 
Larissa is een Duitse van Italiaanse afkomst. Als kind verhuisde ze met haar ouders naar Duitsland. Haar grootmoeder bleef achter in Ligurië en is nu zoveel jaren later het succes van Larissa. Het boekje is een combinatie van verhalen over Larissa en haar grootmoeder en de recepten van la nonna. Bertanasco weet waar de klepel hangt, want het boekje is mooi geïllustreerd met haar eigen kunst. Overigens ook te koop op haar website.
 
De kok thuis heeft het boekje intussen getest. Ik heb heerlijk gegeten. 
 
04.jpg    10.jpg    

2 reacties op “la nonna”

  1. […] boekje. Naast het bekende TeNeues-overzicht van Mapplethorpe ook een boekje dat verdacht veel op het kookboekje van Larissa Bertonasco […]

  2. […] opvolger van “La nonna, la cucina, la vita”. De heerlijkste Italiaanse groentegerechten. “La cucina Verde”, met recepten van Carlo […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: