lucian freud

Kunst is esthetisch. Dus zou je – bij uitbreiding – kunnen stellen dat elk kunstwerk sowieso mooi is. Maar niet alle kunst raakt me. Hetzelfde kun je over mensen zeggen. Velen zijn mooi, maar niet iedereen maakt me wild. Daarvoor is persoonlijkheid nodig.

Ik heb intussen veel kunstwerken gezien, maar het is me nog maar een paar keren overkomen dat ze met met verstomming sloegen toen ik er één op één mee in aanraking kwam. Dat gebeurde met Max Rothko en nu met Lucian Freud. Ge-wel-dig !

Voor wie het interesseert, nog tot 16 juni in het Gemeentemuseum in Den Haag.

Geert, ergens doet het me aan jouw werk denk. 

Eén reactie op “lucian freud”

  1. Bedankt om Geerts blog te vermelden. Een fijne plek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: