the last lecture

Soms vraagt men een professor in de VS om zich in te beelden dat ze hun laatste lezing zouden geven. Wat vertellen ze hun studenten dan ? Welke kennis of welke levenswijsheid geven ze hen mee ? The Last Lecture, noemt men zo’n voordracht.

Randy Pausch is prof computer science, human computer interaction en design aan de Carnegie Mellon University in Pittsburgh. Ook aan hem werd gevraagd om een last lecture te geven. Echter, nadat hij had toegezegd werd vastgesteld dat hij pancreas kanker had. Terminaal. Al bij al heeft hij nog een paar maanden te leven.

Zijn last lecture werd dus echt zijn last lecture. Het is een les vol levenswijsheid geworden. Intussen is er ook een boek uit. Hoe het nu met hem gesteld is, lees je op zijn website.

The Last Lecture bekijken.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: