the back of the napkin

Ik ban tegenwoordig in alle powerpoint- en keynotepresentaties zowat alle tekst. Najat kan het beamen. Een blanco sjabloon en zoveel mogelijk foto’s. Paginagroot. Als ik de doorsnee van een boom toon, dan kan het merendeel van Eén je intussen het verhaal vertellen dat ik hen ooit vertelde. Iedereen onthoudt beelden; tekst lees je en vergeet je onmiddellijk.

Daarom is visueel denken naast creativiteit en de droommaatschappij één van mijn stokpaardjes geworden. Ik ben daar alleen maar in gesterkt geworden door het boek The back of the napkin. Solving problems and selling ideas with pictures van Dan Roam.

Roam leert hoe je alle problemen kan oplossen door te tekenen. Eigenlijk door te zien. Van look (bekijk), ga je naar see (vaststellen) over imagine (mogelijkheden ontdekken) naar show (oplossen door anderen te laten zien wat ze niet merken).

Ik kan niet tekenen, maar het witte bord op mijn bureau heeft al veel problemen opgelost.

 

Eén reactie op “the back of the napkin”

  1. Als stichtend lid van de Vlaamse Vereniging ter Bestrijding van de Powerpointpresentatie, kan ik dit alleen maar toejuichen, JP. Nu die foto’s nog bannen en we zijn er.
    Desgewenst kan ik je ook een lidkaart bezorgen van de Belgische Bond voor het Behoud van het Borstzakje, en van de Actie Anti Apenplager.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: