kousen stoppen

Ik had vandaag een onconfortabel gevoel. M’n tweede teen van links (zal wel een naam hebben) protesteerde. Blijkt dat de kous waar hij gewoonlijk in zat een gat vertoonde. Ik had maw een gat in m’n kous. 

Dus gooide ik vanavond het hele zootje (lees : het paar) in de vuilnisbak. Voldoende reserve in de lade.  En toen moest ik aan mijn grootmoeder denken. Hoe ze – toen ik nog kind was – die kousen stopte. Kousen stoppen, zal het werkwoord binnen tien jaar nog in Van Dale staan ?

Ik betwijfel het. Ik zal ook geen tweede keer mijn Swatch laten repareren. Een swatch herstellen, dat doe je niet. Kousen stoppen, evenmin.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: