Rolf Jenssen heeft het altijd bij het rechte eind. Sinds in de Westerse maatschappij alle basisbehoeften zijn ingevuld, draait het enkel nog rond emoties & beleving. Neem nu winkelen. Shoppen is al lang geen functionele behoefte meer. Uiteraard moeten we ‘grondstoffen’ indoen en ‘diensten’ bestellen, maar als we vandaag gaan winkelen dan is dat eerder omwille van de belevenis. We kopen wat we niet nodig hebben om de fun van het kopen.

Uplace wil het winkelen verheffen tot de ultieme belevenis. Naast de concept stores à la Nike en Mac, willen ze op de (nog) vervuilde terreinen van Machelen de eerste concept mall ontwikkelen. Een uitdagend idee vind ik dat, maar geen makkie. Lorin & co leggen de lat hoog om het u naar uw zin te maken. Sinds kort bloggen ze ook. Dus moet u hen zelf maar eens zeggen wat u wil.