pallieter

Ik heb vanavond op Eén gekeken naar de Pallieter, de film die Roland Verhavert in 1976 draaide. Bevreemdend. De film is niet van deze tijd en leek me zelfs in 1976 – ik was toen elf – niet hedendaags. Maar het was dan ook zestig jaar na publicatie de verfilming van het meesterwerk van Felix Timmermans.

Wie had in de jaren zeventig het idee om dit Vlaamsch meesterwerk te verfilmen ? Waarom niet eerder een film over de woelige jaren ’60 in Vlaanderen ? …

Anderzijds, terwijl ik dit schrijf ligt naast me op bureau de laatste versie van De Monstertrilogie, de reeks die Eén samen met Eyeworks wil maken. Naar aanleiding van de persconferentie hierover schonk Tom Lanoye me de laatste gebonden versie van het drieluik. “Voor Jean Philip, van harte op de goede afloop ! Tom Lanoye, Brussel, 17 juni 2008. Persconferentie !”

De reeks komt wellicht in 2011 op het televisiescherm. Benieuwd wat de netmanager van Eén in 2050 over die beslissing en de heruitzending ervan op tv zal bloggen … Eén ding weet ik zeker, ik ben laaiend enthousiast over het script en het feit dat we dit meesterwerk verfilmen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: