charles handy

Charles Handy is één van de meest notoire Britse management goeroe’s. Ik had nooit eerder van hem gehoord tot ik een verwijzing naar hem las in één van de boeken van Robyn Waters. Dus kocht ik mij bij Amazon zijn laatste boek Myself and Other Important Matters om hem beter te leren kennen.

Googelen bevestigde dat hij écht wel een bekend denker is. Hij is opgenomen in de lijst van de Top 50 Thinkers.

Ik was niet onder de indruk van zijn boek. Misschien komt dat omdat wat ik las eerder een afscheidsboek was van een intelligente, wijze man. Dus ga ik beslist nog één van zijn vroegere boeken lezen, wellicht The Elephant and The Flea.

Handy geeft toe dat z’n ideeën niet per se nieuw zijn, maar dat hij probeerde ze verstaanbaar te maken. Dat gevoel heb ik ook steeds gehad bij die andere grote managementdenkers als Tom Peters en Peter Drucker. Hun ideeën zijn an sich niet revolutionair, maar ze brengen het wel onder verstaanbare woorden. Wellicht aarom liggen de job van management goeroe en evangelist niet zo ver uiteen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: