Lang geleden in Kentucky nam een man de grootmoeder van Andrew Sean Greer mee voor een ritje. De man, een vriend van de familie, vertelde haar iets wat ze liever niet hoorde. Dat hij en haar man tijdens de oorlog een relatie hadden.

Ze sprak er nooit over met haar echtgenoot. Het leven ging gewoon door.

Het inspireerde Greer, zelf ook homo – Zou dat een verhaal zijn ? Van grootvader op kleinzoon ? – tot het schrijven van een fantastisch boek The story of a marriage. Verplichte lectuur voor iedereen die een relatie heeft of er naar verlangt.

In het San Francisco van begin de jaren ’50 overkomt een zwart koppel hetzelfde. De oorlog in Korea ging zijn gang en de naoorlogse jaren waren minder aangenaam dat we ons steeds inbeelden. King & Kennedy kwamen pas in de jaren ’60 langs. Een man komt in het leven van Pearlie en eist zijn oude liefde Holland terug op. Hij heeft daar  100.000 dollar voor veil. Als ze maar verdwijnt uit hun leven.

We think we know the ones we love.