familiegeheimen

Lang geleden in Kentucky nam een man de grootmoeder van Andrew Sean Greer mee voor een ritje. De man, een vriend van de familie, vertelde haar iets wat ze liever niet hoorde. Dat hij en haar man tijdens de oorlog een relatie hadden.

Ze sprak er nooit over met haar echtgenoot. Het leven ging gewoon door.

Het inspireerde Greer, zelf ook homo – Zou dat een verhaal zijn ? Van grootvader op kleinzoon ? – tot het schrijven van een fantastisch boek The story of a marriage. Verplichte lectuur voor iedereen die een relatie heeft of er naar verlangt.

In het San Francisco van begin de jaren ’50 overkomt een zwart koppel hetzelfde. De oorlog in Korea ging zijn gang en de naoorlogse jaren waren minder aangenaam dat we ons steeds inbeelden. King & Kennedy kwamen pas in de jaren ’60 langs. Een man komt in het leven van Pearlie en eist zijn oude liefde Holland terug op. Hij heeft daar  100.000 dollar voor veil. Als ze maar verdwijnt uit hun leven.

We think we know the ones we love.

4 reacties op “familiegeheimen”

 1. ik dacht dat de boeken van Andrew Sean Greer mijn klein geheim waren …
  ik ben dus toch niet de enige!

  ik had net dezelfde ervaring met de eerste zin van ‘de bekentenissen van Max Tivoli’
  “We are each the love of someone’s life”

  ik hoop dat ik zijn nieuwe boek snel te pakken krijg …

 2. Amai Jean-Philip,

  Nu heb je me toch wel heel curieus gemaakt! 🙂

  Ik ga trouwens binnekort verhuizen..

 3. Ik ga morgen voor De Morgen ASG interviewen in Edinburgh over The Story of a Marriage. De stijl van Greer is onovertroffen – hij schrijft zo soepel, zo vloeiend – maar toch vond ik zijn overgangen en verrassingen af en toe iets te geforceerd.
  Over het verhaal zelf vertel je als lezer best niet teveel aan andere potentiële lezers. Er zitten teveel ‘onverwachte’ wendingen in. Dat lijkt me een extra moeilijkheid voor dat interview morgen.

  We’ll see, zeker?

 4. […] met “Someday this pain will be useful to you” een bijzonder mooi coming of age boek. Ook dit is zo’n zin om niet meer te vergeten. Most people think things are not real unless they are spoken, that it’s the uttering of […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: