the art of storytelling

Als ik eens veel tijd heb schrijf ik dat boek over storytelling, want alles draait rond storytelling. De wereld, mijn leven … and everything in between. Dus verzamel ik zoveel mogelijk researchmateriaal. Op Amazon stelde ik vast dat de titel van het boek al verkocht was aan John Walsh. Dus kon ik niks anders dan zijn boek kopen.

Blijkt dat het boek vooral bedoeld is voor biblical storytellers. Zo zij het. Ik heb er een paar goeie tips uitgehaald, maar veel meer zat er voor mij niet in. Als een agnosticus, die met graagte opgaat in het mooie van deze wereld en dit heelal, was ik liever van andere stof voorzien.

Maar toch ook weer een nieuw inzicht : ik zal ter voorbereiding van dat boek toch weer naar de kerk moeten gaan. Luisteren naar hoe men daar omgaat met the art of storytelling.

3 reacties op “the art of storytelling”

  1. Gek, ik tik mijn reactie opnieuw. Ze was met een klik op ‘Plaats’ zomaar in het niets (tussen wal en schip?) verdwenen. Hoe ging het (ik) weer? Aja, ik wilde jou tippen met een artikel uit The Guardian dat ik vandaag even voor ik hierheen kwam, op mijn delicious had ‘geplaastst’ (niet dat ik mijn bookmarks echt goed bijhoud …). Een artikel about storytelling: “Why is the book world threatened by gamers?” Misschien kan het ook jou interesseren? Hier de link: http://www.guardian.co.uk/technology/2008/may/29/games.guardianhayfestival.

    Ten tweede wilde ik alvast voorintekenen op jouw boek! Succes!

    BTW, zal jouw boek ook online uitkomen en zul je het zelf in een clip op je eigenste één promoten? Zie ik je dan in het nieuwe boekenprogramma op Canvas? Aha.

  2. Ik moet eerst nog de tijd vinden …

  3. Aha, nog iemand die overal verhalen ziet én die het boek gelezen heeft dat ik net niet aan m’n Amazon Wish List heb toegevoegd. Wat is dat trouwens, biblical storytelling? En de verhalen in de kerk, zijn die dan nog van deze tijd? Ik kom er ook niet meer. Hebt u soms nog minder verheven storytelling leestips? Fijne blog trouwens. Ik kom zeker nog ‘ns langs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: