Sinds ik zelf een pagina vulde in Pulp (*), het blad van Emmanuel Verheyden, krijg ik de nummers gratis toegestuurd. Veel van wat ik in de bus krijg, belandt meteen in de papiermand maar niet Pulp. Het blad heeft duidelijk een aantal vaste sponsors en adverteerders maar het slaagt er in tegenstelling tot veel andere bladen toch in een niche te vinden. Mission : een goed overzicht te geven van wat sexy, smart & funny is.

Het laatste nummer was integraal aan gewijd aan kawaii. Een Japans woord dat staat voor design dat schattig is. (Het Engelse cute klinkt beter).

Mijn absolute favoriet is deze wekker ontworpen door MIT Media Lab studente Gauri Nanda. Ze had vaak last om ’s morgens uit bed te geraken. Toch bracht een wekker geen soelaas. De snooze-knop liet haar meteen weer inslapen. Dus ontwikkelde ze deze wekker : zodra hij afgaat, springt hij van het nachtkastje op zoek naar een plekje waar hij zich kan verstoppen. Tot zolang blijft hij afgaan …

Hier te koop.

(*) nergens een online pagina te vinden