Wie deze blog vaker leest, weet dat ik erg begaan ben met communicatie. 90 % van de problemen raken opgelost met een betere communicatie. En dat is veel meer dan taal. Het gaat om de manier waarop je omgaat met mensen; welk verhaal je vertelt en vooral om wie je zelf bent. Toon me hoe je communiceert en ik zeg je wie je bent.

Ik had een waow-gevoel bij het lezen van het boek Style Statement van Carrie McCarthy & Danielle LaPorte. Het boek is als een levende moodboard waardoor je jezelf beter leert kennen en beter je eigen stijl kan bepalen. Stijl is meer dan de manier waarop iemand zich kleedt. Stijl is een taal en McCarthy & LaPorte vertalen het in negen domeinen : 

JIJ plus

thuis + spullen

mode + sensualiteit

ziel + leren

dienstbaarheid + rijkdom

relaties + communicatie

creativiteit + feest

lichaam + wellness

natuur + rust / ontspanning

Aan de hand van tal van vragen, bedenkingen en getuigenissen van anderen helpt het boek je twee woorden te kiezen die je style statement bepalen. Het eerste woord van je style statement reflecteert je innerlijke basis, je 80 procent. Het tweede woord is je creatieve kracht, je 20 procent. Deze combinatie van energie, idealen en esthetiek is een krachtig systeem om rust te creëren en resultaten te behalen.

Aan het eind van de rit kwam ik tot de vaststelling dat gecultiveerd inspirationeel de twee woorden zijn waar ik het best op drijf.