the thinkers 50

The Thinkers 50 gaat jaarlijks op zoek naar de meest invloedrijke nog levende ‘management thinker’. In de laatste editie staat CK Prahalad op kop, met Bill Clinton op de tweede plaats en Tom Peters, Richard Branson, Peter Senge, Robert Kaplan, Charles Handy, … in hun kielzog.

De ideeën van dit select gezelschap worden ook jaarlijks keurig samengevat in een boek. Ik heb zopas de editie 2006 uit. Michael Porter stond toen op één. Het goeie aan het boek is dat je in een notedop een schare inzichten verwerft.

Op die manier heb ik Kjell Nordström en Jonas Ridderstrale, bekend van hun boek Funky Business, beter leren kennen. Wat me aanspreekt in hun verhaal is dat ze meer emotie in het bedrijfsleven willen.

The world of business has changed dramatically. What will work has to be different in a revolutionary way : Traditional rols, jobs, skills, ways of doing things, insights, strategies, aspirations, fears and expectations no longer count … We cannot have business as usual. We need business as unusual. We need different business. We need innovative business. We need unpredictable business. We need surprising business. We need funky business.

The successful organizations will be different, too, unafraid of difference or creativity : they will seek emotion.

Intussen hebben ze een nieuw boek uit Funky Business Forever, How to enjoy capitalism.

2 reacties op “the thinkers 50”

  1. Klopt. Mensen in bedrijven blijven mensen. Toen ik 10j geleden in een grote petrochemische multinational dat opperde om de marketingcommunicatie wat swingender te maken, werd ik vrolijk op het marketingplan gewezen dat een jaar daarvoor werd goedgekeurd.
    Ondertussen 10j verder en nog altijd niet van gedacht veranderd. B2B marketing is zowat het saaiste wat er momenteel bestaat. Positief is dan weer dat er nog veel werk aan de winkel is voor mensen zoals ik en u.

  2. […] en Kjell Norstrom al langer, maar had het nooit gelezen tot ik ze terug tegenkwam in de Thinkers 50. Net nu hebben ze een update gemaakt “Funky Business Forever” van het origineel dat in […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: