the branding of mtv

Wie meer wil weten over hoe je een televisiestation kan branden moet beslist het boek ‘The branding of MTV.  Will internet kill the video star ?’ van Paul Temporal lezen. Het boek omschrijft vrij omstandig als een echte case study de merkfilosofie van MTV.

Er loopt één constante door het boek : MTV heeft de zender nooit naar het buitenland gebracht als een USA-produkt. Ondanks de sterkte als global brand blijft 70 % van het aanbod binnen een regio lokaal. Niet alleen de programma’s, maar ook de VJs en zelfs het management zijn van ter plaatse en geven een eigen interpretatie aan de MTV-invulling.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: