shoppertainment

images-1

Als alle plannen doorgaan, wordt Brussel een winkelparadijs. Binnen een paar jaren zouden er twee winkelcentra bijkomen. Uplace wil in Machelen onder de brug van Vilvoorde bouwen; Equillis in Laken. Ik kan niet wachten om ze te betreden.

081112_equ1

Equillis, Laken.

3d-aerial-nightime

Uplace, Machelen.

Uplace (There is more You in U) had me uitgenodigd op een clientmeeting in Brussel. Prof Bernd Schmitt gaf een interessante lezing over customer experience en Ann De Kelver illustreerde dat met een treffend overzicht van winkels all around the world. Inmiddels heb ik haar boek Experience Shopping gelezen. Samen met fotograaf Koen Van Damme geeft ze leuke insights in de psychologie van het winkelen.

images-21

We drink a cup of cappucino, not because we are thirsty but because we feel like it. I buy a hat from my son’s football club, not because he needs it but because he is a proud supporter. My daughter gets a new jacket, not because it’s getting colder but because it makes her happy. We  buy things, not because we need them but because they make us feel good. We shop for fun and relaxation, to indulge ourselves, to discover and to be stimulated, to be together, … we want experiences.

Volgens De Kelver zij er zeven eigenschappen die het winkelen omzetten in een levenservaring.

  1. They want interaction and involvement, preferably with all senses.
  2. Shoppers want to discover and experience things in the shop.
  3. The shop must be energetic, must engage and must create magic.
  4. Creativity works too. 
  5. Authenticity.
  6. One concept.
  7. Accessible to everyone.

Ik heb intussen via Amazon het boek Buyology gekocht. Tot nader order lees ik de blog.

images-11

Apple Store, New York

images8

Prada Store, Tokyo

All our purchases have meaning. They are the media broadcasting of our decisions, our choices, our culture, our freedom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: