een helder plan

 

images1

De Standaard pakt dit weekend in samenwerking met Standaard Boekhandel uit met een exclusief aanbod. Dinsdag wordt het boek “Geloven in verandering” aangeboden aan 12,50 euro. De Engelse editie “Change we can believe in. Barack Obama’s plan to renew America’s promise” had ik me eerder al aangeschaft aan 12, 95 euro bij Passa Porta. Maar dat is niet het punt dat ik wil maken. Waar het wel om gaat is dat dit bijzonder goeie communicatie is voor een president in spe.

Er is een plan. Barack Obama’s Plan is ambitieus, gedurfd en op maat van de burger geschreven. Een goeie leider heeft een visie en een missie en slaagt erin om zijn stakeholders te inspireren. Dat plan is opgebouwd rond een aantal fundamentele domeinen :

  • Reviving our economy. Strengthening the middle class.
  • Investing in our prosperity. Creating our economic future.
  • Rebuilding America’s leadership. Restoring our place in the world.
  • Perfecting our union. Embracing America’s values.

 

Dat plan is bovendien heel duidelijk vertaald in concrete doelstellingen en actiepunten. Zonder in details te verzinken vertelt het plan waar het om gaat en hoe het gerealiseerd moet worden. Er wordt in geen geval rond de pot gedraaid. Dat maakt het ook makkelijk om er achteraf op terug te komen en om de intenties te beoordelen. Om het met de woorden van één van mijn vroegere coaches Noel Maes te zeggen, maakt het SMART. Specifiek, Meetbaar, Acceptabel, Realistisch en Tijdsgebonden.

Het is bovendien geschreven in een heel eenvoudige en heldere taal, waardoor politiek in dit geval zeer laagdrempelig wordt.

Naast het plan bevat het boek een aantal van de cruciale speeches die Obama hield.

1735722129_b9dd860454  

Dinsdag wordt weer een stukje geschiedenis geschiedenis geschreven. Live te volgen op Canvas.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: