the JSP style

348upload

Ik was een beginnende redacteur toen Janet Street-Porter in 1987 Network 7 maakte voor Channel Four. Het programma werd op zondagmiddag tussen 12 en 14 uur uitgezonden als ‘een zender binnen de zender’ voor jongeren die na een nachtje stappen net uit bed kwamen. Het was revolutionaire televisie en inspireerde me in die mate dat ik contact met haar zocht en voor haar wilde werken. Als stringer kon ik wat ideeën indienen en eentje ervan werd ook echt gedraaid.

Maar JSP was vooral een felle madame. Ze heeft (te) grote tanden en een zwaar accent en hield nooit een blad voor de mond. Maar ze heeft stijl. Een eigen stijl. Kijk maar naar haar website. De getekende portretten op haar site zijn overigens van Damien Hirst.

392uploadjpg

In London kocht ik haar nieuwe boek Life’s too f***ing short. A guide to getting what YOU want out of LIFE wasting time, effort or money. Ze is scherp maar slaat spijkers met koppen. Eens een felle madame, altijd een felle madame.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: