images1

Ik hou van vernieuwing. De nieuwste snufjes zijn goed aan me besteed. Snufjes, geen gadgets. De laatste zijn voor Johny & Marina. Voeg er een mooi design aan toe en ik ben in de ban. Daarom ben ik eerder verknocht aan een Mac of een iPhone dan aan een Vaio of Blackberry.

Nieuwe spullen aanschaffen betekent ook dat je afscheid moet nemen van andere. Meestal gaat het om een vervanging, zoals die Whirlpool-wasmachine die net de deur uit is en vervangen werd door een betere Miele.

Soms is die vervanging digitaal. Mijn hele CD-verzameling staat nu op iTunes en nieuwe CD’s koop ik enkel nog online. Die oude CD-kast staat er nog wel, maar ik zou er zo afstand van kunnen nemen.

Nu kriebelt het om een Kindle te kopen van zodra die in Europa beschikbaar is. Kindle wordt door Amazon op de markt gebracht en maakt het mogelijk om boeken en magazines online te lezen. Lijkt me tof zo’n ding. Alleen vrees ik dat in mijn boeken écht bij me wil hebben. In die grote boekenkast die ik zo koester. Die hele collectie digitaal met me meedragen zal toch minder charme zijn.