snufjes

images1

Ik hou van vernieuwing. De nieuwste snufjes zijn goed aan me besteed. Snufjes, geen gadgets. De laatste zijn voor Johny & Marina. Voeg er een mooi design aan toe en ik ben in de ban. Daarom ben ik eerder verknocht aan een Mac of een iPhone dan aan een Vaio of Blackberry.

Nieuwe spullen aanschaffen betekent ook dat je afscheid moet nemen van andere. Meestal gaat het om een vervanging, zoals die Whirlpool-wasmachine die net de deur uit is en vervangen werd door een betere Miele.

Soms is die vervanging digitaal. Mijn hele CD-verzameling staat nu op iTunes en nieuwe CD’s koop ik enkel nog online. Die oude CD-kast staat er nog wel, maar ik zou er zo afstand van kunnen nemen.

Nu kriebelt het om een Kindle te kopen van zodra die in Europa beschikbaar is. Kindle wordt door Amazon op de markt gebracht en maakt het mogelijk om boeken en magazines online te lezen. Lijkt me tof zo’n ding. Alleen vrees ik dat in mijn boeken écht bij me wil hebben. In die grote boekenkast die ik zo koester. Die hele collectie digitaal met me meedragen zal toch minder charme zijn.

3 reacties op “snufjes”

 1. Ik wou zeggen: check de sony e-reader, want die is niet gekoppeld aan de amazon service en makkelijk te hacken. Maar die Sony is waarschijnlijk voor johnnen…

  Ik kijk vooral uit naar zo’n e-reader (bij voorkeur flexibel, met kleurenscherm en laag batterijverbruik) om mijn gazet te lezen. En zaken bij te houden, te markeren of op te zoeken.

  Maar ook dan zal ik de koffievlekken op het papier missen.

  1. @Pietel
   Heb die Sony al getest in Britse boekhandels. ’t Is Inderdaad wachten op kleur en nog dunner.

 2. Ja zeg, die Kindle: ik begin hem alle dagen tegen te komen. Eerst las ik Frank Hellemans e.a. Nu ook op detender. Dat verwondert me nix. En ja, ik zou er ook wel een willen. Maar papieren boeken, die wil ik toch (nog) niet kwijt. Die andere zintuiglijkheid. Zou ik die willen missen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: