annie leibovitz

ella

Ik lees momenteel Annie Leibovitz at work. Ben net door het hoofdstuk waarin ze vertelt over haar conceptual pictures. Een beetje fotograaf weet meteen over welke foto het gaat als ik volgende woorden combineer : Whoopi Goldberg & melk, Keith Haring & penis of Bette Midler & roos. Het zijn wat mij betreft haar meest iconische  en meest bekende foto’s. Al moet ik toegeven, haar recente foto’s van Queen Elisabeth zijn van dezelfde slag.

Een jaar of tien geleden kocht ik op Camden Market in London twee kleine reproducties. De naakte torso van Willem Defoe, die toen met zijn The Wooster Group vaak in Brussel kwam (een lelijke maar knappe man) én deze foto van Ella Fitzgerald. De foto is genomen in 1988 en werd in 1989 gebruikt voor een reclamecampagne van American Express.  Via Google kwam ik bij  AdClassix.com terecht. Helaas is de originele advertentie al verkocht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: