melrose place

melrose place

Ik ben net terug van een week LA Screenings. Gedurende een week tonen de grote Amerikaanse studio’s zoals Disney, Fox, Warners, CBS, … hun nieuwste series. In deze fase is er meestal enkel een pilot gemaakt. Als de adverteerders op de New York Showcase overtuigd zijn van ‘het product’ en de zenders daarna ook effectief bestellen komen de eerste afleveringen in het najaar in de Verenigde Staten op antenne. Als ‘het product’ tegenvalt is het niet ondenkbaar dat de reeks al na een paar afleveringen wordt afgevoerd.

Ik heb zo’n 50 reeksen gezien. Een aantal daarvan zijn te Amerikaans voor Vlaanderen, maar dit jaar bracht toch een redelijke oogst die ook voor hier geschikt is. Mijn (persoonlijke) favorieten kan ik hier niet oplijsten. De meeste Vlaamse zenders hebben een soort exclusiviteits- of volumeafspraak met de Amerikaanse studio’s en datgene dat niet door die zender wordt geselecteerd, kan achteraf alsnog aan de andere worden aangeboden.

Hoedanook ik heb zeer nostalgisch gekeken naar de nieuwe Melrose Place. Ik was als student bijzonder tuk op de reeks. Na Dynasty, Dallas en Falcon Crest was het een eerste reeks zich echt op jongeren richtte. De producenten rekenen erop dat de remake mag rekenen op dertigers en veertigers die even nostalgisch terugkijken als op nieuwe jongeren die de reeks nu zullen leren kennen.

Nu moeten de Vlaamse zenders nog hun opties lichten.

PS. Thomas Calabro was op de screening aanwezig. Z’n carrière zat na Melrose Place helemaal in het slop. En dan blijkt op zo’n event dat niet iedereen een Nicole Kidman of een Brad Pitt is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: