the imagineering way

imagineering

Bij Disney een paar leuke boeken gekocht, waaronder The imagineering way, ideas to ignite your creativity.

Ik hou van het woord imagineering, een combinatie van imagination en engineering. Zoals de imagineers zelf zeggen,  “we not always dream big but we build those dreams as well”. En om die dromen te realiseren moet je tal van obstakels overkomen. Creatief zijn, het bekijken van inside en outside the box helpt.

Dit handig boekje heeft tientallen tips van Disney-medewerkers. Mijn favoriete tip is deze : saru mo ki kara ochiru, a Japanese phrase meaning, “Even monkeys sometimes fall from trees”. We all make mistakes, we should learn from them, but not dwell on them.

PS. Er is ook nog een tweede boekje : The imagineering workout, excercises to shape your creative muscles.

2 reacties op “the imagineering way”

  1. En wat vind je van ‘emergination’? Ik bedacht het als wikipaginanaam voor een brainstorm over ‘vernieuwend literatuuronderwijs’. Zoals je kunt zien: een samentrekking van ‘emerging’ en ‘imagination’.

    Maar ik moest maar eens snel jouw ‘imagineering’ boek opzoeken! Ja, toch.

  2. Mooi woord ook en vooral een tof initiatief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: