tussen pagina 67 en 68

de-graeve-sam-reizen-met-dochters

Tussen pagina 67 en 68 …

Ik was donderdag en vrijdag twee dagen in Kopenhagen. Een congres van de EBU. Ik werd er verwacht om een lezing te geven over het succes van Eén bij de jongeren. Nogal wat fuzz om eerlijk te zijn. EBU is niet meteen blits in aanpak en in mensen. Ook ter plekke liep één en ander niet zoals voorzien maar Bjorn en Thomas waren de juiste partners in crime.

Op de heenweg ben ik beginnen lezen in het boekje van De Slimste Mens-eindredacteur, Sam De Graeve. Reizen met dochters is vlotte lectuur en ik zat met plezier een beetje in het hoofd van Sam. Op één van de eerste pagina’s een aantekening gemaakt bij het citaat van Filip De Pillcyn, “Het grootste geluk is te kunnen zwijgen met wie met gaarne ziet”. Op pagina 67 heb ik het boekje dichtgedaan en niet meer geopend tot een dag later, bij de terugreis.

Maar tussen pagina 67 en 68 is er veel gebeurd.

De EBU zal een voetnoot zijn tussen die twee pagina’s, maar het verlies tussen die twee pagina’s was groot. Te groot voor woorden.

Toen ik gisteren bij het landen in Brussel het boekje helemaal dichtdeed, wist ik (weer) dat het leven verwacht dat we er van genieten.

De wereld stond stil tussen pagina 67 en 68 en zal nooit meer zijn zoals voorheen.

Op pagina 85 opnieuw een aantekening gemaakt bij het citaat van John Lennon, “Life is what happens while you’re busy making other plans.”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: