kurt

Kurt Vonnegut citeert in Man zonder land uit een brief die hij kreeg van een jongeman uit Seattle.

Een poosje geleden werd mij gevraagd om, zoals nu gebruikelijk is, bij de veiligheidscontrole op het vliegveld mijn schoenen uit te trekken. Toen ik mijn schoeisel in de bak deponeerde, overviel mij een gevoel van volslagen absurditeit. Ik moet mijn schoenen uittrekken en laten scannen roor een röntgenapparaat omdat een of andere figuur geprobeerd heeft met zijn gympen een vliegtuig op te blazen. En ik dacht : ik heb het gevoel dat ik in een wereld leef die zelfs Kurt Vonnegut niet verzonnen kon hebben. Dus nu ik ontdekt heb dat ik u dit soort vragen kan stellen, wil ik graag weten : zou u dit hebben kunnen verzinnen ? (Straks lukt het iemand nog een explosieve broek te maken, en dan zijn we echt in de aap gelogeerd.)