_DSC6693

In Orvieto de Italiaanse Jamie Oliver ontdekt. Zoals dat gewoonlijk gaat : je bezoekt de (schitterende) duomo, kuiert door de stad en wilt niet meteen het eerste het beste restaurant binnenstappen. Dan volg je in zo’n onooglijk kleine zijstraat de aanwijzing ‘Trattoria Da Carlo, Giardini’.

Carlo is een jonge twintiger, knap en vooral niet op zijn Italiaanse mond gevallen. Hij prijst zijn waar aan als geen ander, kookt overheerlijk en is net zo brutaal als Oliver. En hij vertelt verhalen. Dat er gisteren 20 Vlamingen op bezoek waren. Dat ze nog laat in de nacht gingen zwemmen. Dat er een bestelling van 2000 euro voor wijn lag. Tegen de Hollanders : dat Liselote een goeie vriendin was. Dat ze groot en blond was. En dat ze alleen Engels en Italiaans spraken. Verhalen, hij vertelt het ene na het andere. Of ze allemaal waar zijn, weet ik niet. Maar ik hoor ze graag.

Brutale authenticiteit moet dat zijn.

Trattoria Da Carlo (met papa en mama), Vicolo del Popolo I/9, 05018 Orvieto, tel 0763.343916