de italiaanse jamie oliver

_DSC6693

In Orvieto de Italiaanse Jamie Oliver ontdekt. Zoals dat gewoonlijk gaat : je bezoekt de (schitterende) duomo, kuiert door de stad en wilt niet meteen het eerste het beste restaurant binnenstappen. Dan volg je in zo’n onooglijk kleine zijstraat de aanwijzing ‘Trattoria Da Carlo, Giardini’.

Carlo is een jonge twintiger, knap en vooral niet op zijn Italiaanse mond gevallen. Hij prijst zijn waar aan als geen ander, kookt overheerlijk en is net zo brutaal als Oliver. En hij vertelt verhalen. Dat er gisteren 20 Vlamingen op bezoek waren. Dat ze nog laat in de nacht gingen zwemmen. Dat er een bestelling van 2000 euro voor wijn lag. Tegen de Hollanders : dat Liselote een goeie vriendin was. Dat ze groot en blond was. En dat ze alleen Engels en Italiaans spraken. Verhalen, hij vertelt het ene na het andere. Of ze allemaal waar zijn, weet ik niet. Maar ik hoor ze graag.

Brutale authenticiteit moet dat zijn.

Trattoria Da Carlo (met papa en mama), Vicolo del Popolo I/9, 05018 Orvieto, tel 0763.343916

10 reacties op “de italiaanse jamie oliver”

 1. […] de italiaanse jamie oliver « detender@media Tags: de-nbsploge, detendermedia, italian-food, jamie-oliver, janien, jenifer-lopez, media, slagschaduw, tourism, twitter-updates […]

 2. Ongelooflijk !
  Wij zijn nog niet lang terug van Orvietto en juist zoals hierboven beschreven is hij 1 uit de duizend ‘onze Carlitto’. Hij gaat trouwens trouwen met m’n dochter van 8 jaar. Natuurlijk is ze blond !
  In ieder geval we hebben er prachtig gegeten en veel gelachen met z’n humor !Een fantastiche kerel (mama ook trouwens) waar we nog graag zouden terugkeren….Benissimo !!

 3. Kathlijn Schelkens Avatar
  Kathlijn Schelkens

  Vorige maand waren we nog in Orvietto en inderdaad we hebben ook heel lekker gegeten en gedronken bij Da Carlo, hij is een echte knustenaar in z’n keuken en zijn verhalen die moet je er maar bij nemen !
  Zeker en vast een aanrader voor iedereen die eens naar Orvietto gaat !

 4. wij waren het en we waren met 17 en niet met 20, wat de wijn betreft klopt het, wij kochten met hem oa bij Palazzone waar wij warm onthaald werden (eveneens een prachtige en luxueuze B&B in een gerestaureerd 13 eeuws overnachtingsplaats voor pelgrims. Wij bezochten Carlo nog verscheidene malen, eens met 15 man later met 9 en de laatste avond waren we nog met 5 in Orvieto. Met de anderen is er niets mis, zijn niet gestorven (om geen verkeerd beeld te geven) maar moesten vroeger huiswaarts wegens te weinig gewerkt in hun jeugd… en moeten nu hun werkachterstand inhalen!
  da Carlo :zalige, inventieve keuken, heeft een menukaart, maar daarnaast heeft hij nog suggesties die ik iedereen aanraad te volgen.
  hij kent een gezegde ‘nuc est bibendum’ en haalt zalige witte Orvietto’s naar boven die steeds naar meer smaken. wie kent de spreuk niet ‘Qe beve la skolatura est bella de natura’ Profiel van Carlo: houdt van jonge blondjes met lange blote benen… maar is dat een zonde?

 5. Was er ook bij .Ben namelijk de papa van het jonge 8 jarige blondje .Zalige momenten .Jamie….he he Carlito stuurde hollanders en engelsen door om ons , levensgenieters , optimaal te bedienen .Nog nooit meegemaakt .

 6. Ook wij waren daar van de partij met die groep van 17.
  Wij hoorden van onze broer die daar reeds was geweest, dat er een leuk restaurantje was in een klein steegje en dat konden we natuurlijk niet laten voorbijgaan. Wij met zijn tienen daar naartoe. Het is zeker niet overdreven als men zegt dat hij heerlijke gerechten klaarmaakt. De menukaart kan je zeker achterwege laten en hem vragen wat hij te bieden heeft uit zijn frigo. De heerlijkste gerechten tovert hij uit zijn mouw met wat hij in huis heeft. Bij alle gerechten geeft hij dan ook fier uitleg hoe hij ze heeft bereid. Van wijnen kan hij zeker ook meespreken, hij kan de beste wijnen aanprijzen bij ieder van zijn gerechten. Zo vertelde hij ons van dat mooie wijndomein Palazone.
  Hij regelde dan ook een degustatienamiddag, waar wij met 9 personen naartoe gingen. Allen zeer goede wijnen. Ook de olijfolie die zijn vader maakt is bij hem te verkrijgen.
  Ik kan dan ook ieder die naar Orvieto gaat aanraden om bij hem eens te gaan eten.
  Voor ons werd het onze vaste stek.
  Wij verkiezen originaliteit boven de vaste menukaart.

 7. Hallo, dit jaar gaan we terug naar Orvito, en Carlito mogen we zeker niet overslaan. Reeds onderweg zal er naar hem worden gebeld om te reserveren voor de avond van onze aankomst. Wij vertrekken hier uit België met 9 personen en zullen dan ook de eerste avond bij hem met 9 gaan eten. Twee personen zullen ons later vervoegen en ook zij zijn verzot op de keuken van Carlito.
  Ik kan iedereen aanraden om bij hem te gaan eten en te zeggen dat wij, de kleine Belgen zijn bescheiden restaurantje hebben aangeprezen.
  Voor ons is en blijft hij een meester in zijn vak.

 8. Net terug van Orvieto.
  Commentaren waren juist! Super adres.
  Niet twijfelen, doen!

 9. Oscar Van Brabandt Avatar
  Oscar Van Brabandt

  Sinds 01/08/2010 terug uit Orvieto. Weer zijn we, eerst met 11 en de tweede week met 9, verschillende malen langs geweest bij Da Carlo. Na de markt, voor een aperitiefje, zijn we maar even 2 uur blijven plakken, bij de wijn kwamen steeds tussendoortjes om ons te verwennen. We leerden er dan ook andere Belgen kennen. Zijn eten was weer subliem. Dit jaar had hij weer andere gerechten achter de hand om ons te verrassen. De laatste avond was een gezellig onderonsje met Belgen. Als we weer naar Orvieto terugkeren, zal Da Carlo zeker op de verlanglijst staan. We wensen hem veel succes toe.

 10. […] vriend Carlo van het restaurant Da Carlo komt naar België. Hij wil mosselen proeven en praten over televisie. Ik weet niet hoe dat zit in […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: