the element, ken robinson

theelement

In 2006 leerde ik Ken Robinson kennen. John Cleese was aangekondigd op het Creativity World Forum maar gaf op het laatste ogenblik verstek. Ken Robinson zat in Praag en werd in allerijl opgetrommeld om Cleese te vervangen. Hij was verre van een ‘vervanger’. Z’n speech van anderhalf uur, met amper zes slides, beklijfde.

Sindsdien volg ik een beetje zijn parcours. Daarom ook kocht ik zijn boek The Element. Robinson daagt iedereen, maar ook het onderwijs, uit om in jezelf datgene te ontdekken wat je echt drijft.

  • The Element, how finding your passion changes everything.
  • The Element is the meeting point between aptitude and personal passion. Doing the things you love and in doing so feel like your most authentic self.
  • Aptitude (= I get it) + passion (= I love it) + attitude  (= I want it) + opportunity (= Where is it ?)

Eén reactie op “the element, ken robinson”

  1. scholen doden effectief elke vorm van creativiteit! Alleen is het niet zo simpel om voor jezelf te ontdekken wat je wil, kan en aanbidt, dit komt met de leeftijd, alhoewel ik het aanvoelen heb dat jongeren hoe langer hoe vroeger zichzelf deze vraag durven stellen, gelukkig maar. Vooruit naar een nieuw tijdperk, los van economische vanzelfsprekendheden en winstbejag!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: