praten met reuzen, noel slangen

reuzen2

Net Noel Slangen “Praten met reuzen. Of hoe je met leiders werkt en communiceert” uit. Een bijzonder interessant boek.

Slangen onderscheidt reuzen, topmedewerkers of mensen die voor reuzen werken en uitvoerders, diegenen die operationeel het werk doen. Reuzen zijn leiders die de visie van een bedrijf uitstralen. Soms zijn het managers, maar niet noodzakelijk.

Omdat er nu eenmaal minder reuzen zijn dan topmedewerkers en die eersten wel weten waar ze aan toe zijn, schreef Noel Slangen het boek vanuit het standpunt van de medewerker. Wie zijn reuzen ? Werken voor reuzen is verslavend. Wat is het spel van de macht ? Hoe spreek en communiceer je met reuzen ? …

Hoewel Slangen vaak met reuzen heeft gewerkt, – denk maar aan Guy Verhofstadt -, passeren ze in het boek niet letterlijk de revue. Tussen de lijnen door kun je je wel perfect inbeelden hoe zo’n Vlaamse reuzen aan de slag gaan.

Ik heb in mijn carrière tot op vandaag met een tweetal échte reuzen mogen werken. Ze zullen zichzelf wel herkennen in het boek en in onze relatie.

Het boek maakt ook kort een uitstapje naar de reuzen van morgen. De generatie Y beschouwt de zekerheid van de baan minder belangrijk dan de ruimte om te groeien.  Voor die generatie maken de passie en de inspiratie van de leider het verschil, zeker wanneer het bedrijf in een positie zit waar het een maatschappelijk verschil maakt.

“De loyaliteit aan een organisatie heeft plaatsgemaakt voor loyaliteit aan een persoonlijke missie, waarbinnen een baan een belangrijke plek inneemt, maar niet meer de volledige plek.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: