pinewood project

cg_projectpinewood2T

Ik heb deze week in de marge van c&binet (zie vorige post) de Pinewood Studios bezocht. De legendarische Pinewood Studios. Tal van speelfilms zijn hier gemaakt. In tegenstelling tot de Los Angeles studio’s zijn ze enkel een facilitair bedrijf. Ze leveren studio’s, camera’s, klankafwerking, … maar maken zelf geen content. Windkracht 10 de film is hier bijvoorbeeld de scènes in/onder het water komen filmen.

Dat maakt dat ik plots op de set stond van de nieuwe Harry Potter-film die er momenteel wordt gedraaid. No cameras and phones, please ! Plots besef ik waarom blockbusters zo’n dure producties zijn. In de grootste studio van Europa hebben ze een bos nagebouwd. Nagebouwd ! En in de tweede grootste studio stond de fameuze trap uit het boek. In dit verhaal, helemaal verwoest. Zes maanden een studio bezetten voor een paar draaidagen en amper een paar minuten film.

Blijkt ook dat de meeste regisseurs tegenwoordig alles onder controle willen houden. Dat betekent geen rekening houden met het weer, met handtekeningjagers, … Dus wordt alles bij voorkeur in de studio nagebouwd. Alle New York-scènes uit Eyes Wide Shut werden op de backlot bij Pinewood gedraaid.

Om die reden creëerde Pinewood het Pinewood Project. Op een vrij terrein naast de studio’s zal men 1400 nieuwe woningen bouwen. De facade van die woningen zullen straten uit New York, Amsterdam,Venetië, Boston, Parijs, … zijn. Voor al die steden hoeft men het decor dan niet langer na te bouwen, maar moet men gewoon de straat oversteken.

Klinkt heel erg Richard Florida.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: