diagonaal

We hebben een brein. Dat weten we. En dat dit brein een linker en een rechterkant heeft is ons – zeker sinds Dan Pink – ook bekend. Links is rationeel-analytisch; rechts is emotioneel-buikgevoel. Geen van beide is beter dan de andere, maar in sommige jobs kan je maar beter of een rechter- of een linkerbrein hebben.

In héél veel andere jobs blijkt diagonaal denken echter het belangrijkste te zijn. Diagonaal denken combineert het creatieve van het rechterbrein met de managment-talenten van het linkerbrein. Wie de beide kan combineren, is een goeie manager binnen een creatieve media-context.

In Groot-Britannië is men zich bewust van dit talent en gaat men via testen op zoek naar mensen met deze competenties. Er is een website die je de kans geeft om dit te testen en dat combineert met vacatures. Helaas is het niet mogelijk om de test buiten UK-grondgebied uit te voeren.