IMG_0303

Kleuren zijn miskend. Het lijkt het laagje dat op alles ligt, maar in realiteit is het één van de meest expressieve elementen in onze omgeving. Kleuren zijn subtiel; zeggen iets op een impliciete manier. Ik heb al wat boeken gelezen om te begrijpen wat de betekenis van kleuren is, maar nu pas besef ik wat hun emotionele kracht is. Ik ontdekte een zeer leuke site van Adobe Kuler die je toelaat je eigen kleurenpalet samen te stellen. “Samenstellen” is weer zo’n rationele benadering, maar via een subtool kan je op gevoel een kleurencombinatie maken. Selecteer een foto die bij je gevoel past, laadt die op en automatisch wordt je een kleurenpalet voorgeschoteld.

Dit glas cava met bosvruchten dronk ik deze zomer bij de Geertjes. Was een bijzonder gezelllige avond, zwoel weer en fijn gezelschap. Maar dat drankje en die bessen voelden op één of andere manier goed aan. De kleurencombinatie die eruit voortvloeit is net zo warm !

Schermafbeelding 2009-11-08 om 21.44.10