kleuren voelen

IMG_0303

Kleuren zijn miskend. Het lijkt het laagje dat op alles ligt, maar in realiteit is het één van de meest expressieve elementen in onze omgeving. Kleuren zijn subtiel; zeggen iets op een impliciete manier. Ik heb al wat boeken gelezen om te begrijpen wat de betekenis van kleuren is, maar nu pas besef ik wat hun emotionele kracht is. Ik ontdekte een zeer leuke site van Adobe Kuler die je toelaat je eigen kleurenpalet samen te stellen. “Samenstellen” is weer zo’n rationele benadering, maar via een subtool kan je op gevoel een kleurencombinatie maken. Selecteer een foto die bij je gevoel past, laadt die op en automatisch wordt je een kleurenpalet voorgeschoteld.

Dit glas cava met bosvruchten dronk ik deze zomer bij de Geertjes. Was een bijzonder gezelllige avond, zwoel weer en fijn gezelschap. Maar dat drankje en die bessen voelden op één of andere manier goed aan. De kleurencombinatie die eruit voortvloeit is net zo warm !

Schermafbeelding 2009-11-08 om 21.44.10

2 reacties op “kleuren voelen”

  1. Hier ook iemand die enorm van kleuren en hun steeds verschillende samenstellingen houdt (met lettertypes heb ik trouwens hetzelfde). Check zeker colourlovers.com eens voor meer van dat!

  2. Piet Raemdonck, kunstschilder, raadde me ooit het boek ‘kleurenleer’ van Goethe aan herinner ik me nu terug. Misschien tijd om het eens te proberen. Hij was er in ieder geval enthousiast over en vond er veel inspiratie en kennis in over kleur.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: