disclaimer & disclosure

gladwell

Disclaimer = bewijs van afstand, het opgeven van aanspraak.

Disclosure  = onthulling, openbaring.

De meeste (professionele) mails worden afgesloten met een disclaimer. De afzender laat weten dat de mail niet rechtsgeldig is en dus niet bindend. En dat wie de mail verkeerdelijk ontving, zich er moet van tussenhouden. Sommige sites tekenen ook af met een disclaimer.

Op de website van Malcolm Gladwell ontdekite ik een disclosure statement. Gladwell is in de eerste plaats journalist bij The New Yorker maar verdient anderzijds véél geld met zijn boeken en zijn voordrachten. Zijn disclosure statement is een heel boeiend essay geworden van hoe die twee volgens hem perfect verenigbaar zijn.

Schermafbeelding 2009-11-15 om 20.55.57

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: