seven days in the art world

Ik was redacteur bij Schermen toen TV1 zijn eerste docusoap Het leven zoals het is : Camping uitzond. Ik herinner me dat Jan Van Rompaey fel tegen was, omdat het lachen was met een deel van het publiek, dat zich niet kon verweren. Achteraf bekeken, Jan, moet je me toch eens uitleggen waarom dat in Terloops of Echo dan anders was.

Los daarvan, het was de eerste keer dat er sprake was van reality-tv. Televisie die fly-on-the-wall was. De camera is afwezig en je voelt je als kijker binnendringen in een wereld waar je niet toe behoort, maar waar je ‘als vlieg’ wel een bevoorrechte kijker bent.

Dat gevoel had ik ook toen ik “Seven days in the art world” van Sarah Thornton las. Ze is zowel kunsthistoricus als socioloog en dat geeft je een uniek inzicht in de kunstwereld. Het  boek is zo opgebouwd dat je zeven sectoren uit de kunstwereld beter leert kennen : de veiling, het onderwijs, de beurs, het magazine, de studio en de kunstenaar, en de biennale.

Heb echt genoten van dit boek. Ik lees gretig, draai in cirkels maar een boek als dit opent het vizier.

Eén reactie op “seven days in the art world”

  1. In Echo was het niet anders. In Terloops wel: daar werd bijna nooit gelachen. Maar Jan was waarschijnlijk tegen omdat “De” Suetens deze formule ging halen op een congres in Rotterdam. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: