xmas met sting

Sting zat in De Laatste Show en dat is niet onopgemerkt voorbijgegaan. Ik was zelf niet bij de opname, maar ik weet hoe dat gaat bij dergelijke sterren. Vlaanderen is klein, commercieel van geen tel tenzij als testmarkt en als het erop aankomt te kiezen tussen een show op de Vlaamse televisie of de naburige Duitse televisie dan is de keuze snel gemaakt. Melody Gardot stuurde haar kat naar Peter Live omdat ze op hetzelfde ogenblik “televisie kon doen” in Duitsland.

Het was dus een hele eer dat Sting toehapte voor een laatavondshow op Eén. In het geval van dergelijke sterren beslist de man eigenzinnig of zag de entourage toch wel een opportuniteit. Wanneer een platenbusiness-escorte haalt houdt voor zo’n show dan moet dat in een wip en een tel geklaard zijn. Want,  hop ze zitten alweer in een jet naar een volgende halte.

In heel dit soort context vond ik Sting een bijzonder aimabel man. Een leuke babbel, zelfs een beetje verlegen naast Dennis Rodman en Piet Huysentruyt.

Omdat ik de man wel respecteer en geïnteresseerd was in z’n nieuwste project, heb ik op iTunes zijn “If on a winter’s night” gekocht. Geen kerstplaat, maar een winterplaat zegt de zanger. Met muziek van Bach, Purcell en Schubert.  Sting mag dan al ongelovig zijn, hij blijft een Brit met gevoel voor de Angelsaxische traditie, die dicht aanleunt bij het mystieke. Het geloof is dan ook nooit veraf.

Een heel mooie plaat, als je mijn mening vraagt. Laat er geen twijfel over bestaan : het is een kerstplaat, maar van een kerst zoals we die niet meer gewoon zijn. De kerstmarkten en al die andere op til zijnde activiteiten kunnen nog iets leren van Sting, al is hij dan atheïst. December staat voor de deur. Een gedachte om mee te nemen.

Eén reactie op “xmas met sting”

  1. vergeet je toch niet te ontspannen tussendoor!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: