latte macchiato

Het vorige boek van Herman Konings “De stand des tijds” dateert van 2006. Al ligt er amper drie jaar tussen dat boek en zijn nieuwste  “Latte Macchiato”, er is een wezenlijk verschil tussen beide. Zijn eerste boek is een tekstboek met hier een daar wat grafieken. Zijn nieuwste boek “leest” veel vlotter, is mooi ontworpen en beter geschikt voor de rechterbrein-generatie die met rasse schreden volwassen wordt. Herman, zelf een babyboomer, laat zich op sleeptouw nemen, door de tweede en zelfs derde naoorlogse generatie.

Daar gaat het boek ook over : de eerste naoorlogse generatie, de babyboomers (geboren tussen 1945 en 1965) en de tweede naoorlogse generatie, de babybusters (1965-1974) hebben elk hun eigen waarden en drijfveren.

The Future Laboratory en Herman spreken rescpectievelijk van Latte en Macchiato-waarden. Hoewel op café een latte macchiato in perfecte melk- en koffielaag wordt geserveerd, mixt het uiteindelijk tot  één blend. Babyboomers nemen steeds meer over van hun kinderen en omgekeerd.

Nog aan toevoegen dat dit bij uitbreiding ook geldt voor de volgende generaties : de flexistentialisten (1975-1984), de generatie slash (1985-1994) en de digitale inboorlingen (1995-2009).

L.A.T.T.E  staat voor :

LOKAAL. Consumenten hechten in toenemende mate belang aan lokale producten.

AUTHENTIEK.  Merken en ondernemingen moeten ergens voor staan. Ondernemers die begrijpen dat het in de 21ste eeuw gaat om kwaliteit, eerlijkheid, rechtvaardigheid en transparantie kennen steeds meer succes.

TRACEERBAAR.  Als mensen willen dat goederen en diensten lokaal & authentiek zijn, willen ze dat ook kunnen natrekken.

TROUWHARTIG.  De behoefte aan kwaliteit, betrouwbaarheid en evenwicht.

ETHISCH. Consumeren rekening houdend met ethische criteria als zorg voor het milieu, eerlijke handel, correcte arbeidsomstandigheden, billijke vergoeding, rechtvaardige verdeling van de welvaart en dierenwelzijn.

M.A.C.C.H.I.A.T.O staat voor :

MEERLAGIG : een repertoire van identiteiten.

ANTICIPEREND : voortdurend vooruitkijken en uitblinken in proactief gedrag.

CONSUMANDEREN : niet minder consumeren (consuminderen) maar anders consumeren, rekening houdend met het groter geheel.

CULTAINTMENT : cultuur en entertainment zijn hip.

HILARISCH : we leven in een tijdperk waarin de meest ongelooflijke dingen gebeuren.

I-MOTIONEEL : droom ! en realiseer je verhaal

TOONAANGEVEND : dankzij krachtige nieuwe technologie

OPEN : een recht-door-de-zee-generatie, open, eist transparantie van werkgevers, van de overheid en van de instellingen, ondernemingen en merken, waarmee ze te maken heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: