Innovatie is een vaag begrip en wordt door elke sector of iedere creatieveling anders ingevuld. “60 innovators shaping our creative future” (ook in Nederlandse editie bij Lannoo) tast in diverse sectoren de grenzen af. Een paar ideeën zijn blijven hangen.

Innovatie betekent verder kijken dan de status quo, de grenzen van het bestaande kader onder vuur nemen en blunders durven maken. – John Maeda

Aan het begin van mijn carrière waren mijn eigen creativiteit en innovatie eerder gekunsteld, maar na een paar collecties vond ik een ritme en een manier om alles wat ik zie voortdurend in mijn geest op te nemen en dit te gebruiken om op nieuwe ideeën te komen. Je kunt vrijwel overal inspiratie in vinden, ook al is volkomen originaliteit uiteraard erg moeilijk. – Paul Smith

cao I perrot

jr

carlo ratti

taryn simon