“Futuretainment. Yesterday the world changed, now it’s your turn” van Mike Walsh is een topper. Als ik een blik gooi op alle boeken van 2009 dan is dit de absolute nummer 1. ’t Zal in 2010 een harde competitie worden om dit werk van de troon te stoten.

’t Is een must-read om twee redenen :

1. Walsh vertelt in 23 inzichten op een zeer bevattelijke en heldere manier wat de toekomst in media is. Begrippen als viral, tag, shift, mash, meta, … verwoordt en illustreert hij op een boeiende manier. Ik volg nogal wat social media experts via hun blogs, twitter, … en rapporten maar de meeste van hen spreken een eigen taaltje. The talk shop, zeggen de Britten. Australiër Walsh doet dat anders.

2. Bovendien is het boek is een kunstwerkje op zich. Een prachtige design (door Frost*Design) en foto’s op elke pagina.

De academicus-in-mij heeft er een samenvatting van gemaakt. Spread the word.

Tot slot, in een periode waarin de e-books over de toonbank vliegen, nog dit : waarom hij alsnog een boek publiceerde en geen blog en waarom er voor een boek als dit nog geen electronische versies beschikbaar zijn. Hopelijk doet de iSlater beter.