futuretainment

“Futuretainment. Yesterday the world changed, now it’s your turn” van Mike Walsh is een topper. Als ik een blik gooi op alle boeken van 2009 dan is dit de absolute nummer 1. ’t Zal in 2010 een harde competitie worden om dit werk van de troon te stoten.

’t Is een must-read om twee redenen :

1. Walsh vertelt in 23 inzichten op een zeer bevattelijke en heldere manier wat de toekomst in media is. Begrippen als viral, tag, shift, mash, meta, … verwoordt en illustreert hij op een boeiende manier. Ik volg nogal wat social media experts via hun blogs, twitter, … en rapporten maar de meeste van hen spreken een eigen taaltje. The talk shop, zeggen de Britten. Australiër Walsh doet dat anders.

2. Bovendien is het boek is een kunstwerkje op zich. Een prachtige design (door Frost*Design) en foto’s op elke pagina.

De academicus-in-mij heeft er een samenvatting van gemaakt. Spread the word.

Tot slot, in een periode waarin de e-books over de toonbank vliegen, nog dit : waarom hij alsnog een boek publiceerde en geen blog en waarom er voor een boek als dit nog geen electronische versies beschikbaar zijn. Hopelijk doet de iSlater beter.

2 reacties op “futuretainment”

  1. Mike Walsh heeft (wel) een eigen website [www.mike-walsh.com]én een microblog [www.twitter.com/mikewalsh], waarop de meester zelve ons aller Jean Philip – terecht – alle lof toezwaait! By the way : Mike Walsh werd door onze Britse vrienden-collega’s van The Future Laboratory reeds in 2008 uitgeroepen als één van de grote geesten op het (doorgaans) drassige veld van toekomst en innovatie,

    Herman K.

  2. Was zaterdag in Maastricht, in die Kerk aka boekenhandel. Zag hem er liggen, kende het boek van je blog. Even doorbladerd en meteen gekocht.

    Goed verteld, op een manier dat ik er mijn (niet internet freaky) omgeving mee kan aanspreken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: